OSLO: 22. mai blir siste dag på jobben for presten fra Arendal, som har vært 16 år i menigheten på Vålerenga.

Ifølge Juritzen forlag blir det en gudstjeneste med mye sang og musikk. Gelius ga ut boka «Sex i Bibelen» i fjor, som ble den utløsende årsaken til at Gelius mistet jobben som prest i Vålerenga menighet i Oslo.

Selv om Gelius gikk på dagen, fikk han lov å vende tilbake en siste gang i kirken for denne avskjedsgudstjenesten. Til Dagbladet uttalte han i fjor høst at «jeg vil alltid være presten på Vålerenga».

Vålerenga Janitsjar og Vålerenga Vocalis stiller opp, og det samme gjør Trond Ingebretsen – han som skrev strøkets nasjonalsang, «Vålerenga kjerke», som tar for seg følelsene nærmiljøet hadde da kirken brant i 1979. – Det blir både vemodig og sterkt å skulle ta avskjed med alle de som har betydd så mye for meg i disse årene, sier Gelius i en kommentar.

Nå satser han på forfatterskapet igjen, og kommer i neste måned med bok hos Juritzen der han forteller om historien om hva som egentlig skjedde under kontroversene om «Sex i Bibelen». Han blir også foredragsholder og programleder i P4. Einar Gelius blir også en del av Hovefestivalen litteraturprogram, og stiller under festivalens første dag, tirsdag 28. juni.

Gelius er nå i gang med å flytte hjem til Arendal.