KRISTIANSAND : Sjette og siste bind i Karl Ove Knausgårds "Min kamp" er nå ute på dansk. Tre av de største danske avisene, Politiken, Ekstra Bladet og Jyllands-Posten, gir "Min kamp. Sjette bok" seks av seks stjerner.

"Knausgårds siste bind setter ny standard for hva litteratur kan", skriver Politiken.

— Et mesterverk om alt

Litteraturredaktør Jes Stein Pedersen skriver: "Han ville skrive om sin alkoholiserte far, men det ble til et mesterverk om – alt. Det avsluttende bind 6 – 1.295 sider – rommer enestående passasjer. Knausgård har gjort seg til Det Gjennomlyste Individ. Over mange tusen sider roper han: Jeg er den ærligste mannen i verden! Mirakelet er at man tror ham."

Politiken skriver: "Jeg må, som med bind 1 og 2, gi seks stjerner. (...) En av de største leseopplevelsene i denne lesers voksne liv".

- Min kamp er et mesterverk

Ekstra Bladet gir også seks av seks stjerner, og skriver: "Min kamp bind 6 er en uforskammet lang bok. At man likevel, med høy puls, fuktige håndflater og en klump i halsen, henger med hele veien, skyldes Knausgårds presise språk og respektinngytende mot til å sette seg selv i spill som en traumatisert sønn, en rådvill ektemann og en kjærlig, kontant far. Min kamp 1-6 er et mesterverk. Takk for kampen, Karl Ove."

Berlingske Tidende skriver at de håper at Karl Ove Knausgård vil skrive enda mer: "Min kamp har vært et av de viktigste litterære prosjekter i Norden på denne siden av år 2000, og vi håper inderlig at Knausgård kommer seg over slagene og tar enda en omgang i litteraturens ring."

Karl Ove Knausgård har fått flere tilbud fra folk som vil lage film av de seks "Min kamp"-bøkene. Han har foreløpig sagt nei til alle. Forfatteren er imidlertid selv i gang med å lage filmmanus basert på sin første bok, "Ute av verden". Det er svenske Fredrik Edfeldt som skal regissere filmen.