LILLEHAMMER: Advokaten til den 17 år gamle jenta i Øygard-saken, Nina Braathen Hjortdal, skal i Sør-Gudbrandsdal tingrett tirsdag konfrontere barnevernslederen med opplysninger fra et vitne om at hun kjente til at barnevernet hadde startet undersøkelsessak rundt jenta og hennes familie, og at dette vitnet snakket med barnevernslederen om framdriften i saken en gang de møttes tilfeldig i Lom.

Rettssaken mot Vågå-ordfører Rune Øygard fortsetter i retten. Foto: Tore Meek / Scanpix

Det har vært en gjentatt problemstilling i retten at Øygard og vitnene som synes å stå på hans side, forsøker å framstille jenta og hennes familie som upålitelige og at de stadig er innblandet i konflikter. At barnevernet på et tidspunkt var involvert, blir brukt i retten for å underbygge disse påstandene.Det var imidlertid Øygards bror, Rolv Kristen Øygard, som varslet barnevernet etter angivelig å ha overhørt en familiekrangel mens den nå 17 år gamle jenta var til stede.

I retten tirsdag skal også senioringeniør Olav Tolo fra Kripos vitne. Kripos har undersøkt en av Vågå-ordfører Rune Øygards mobiltelefoner på jakt etter blant annet ett konkret bilde som ordføreren selv skal ha tatt av jenta mens hun sitter naken på fanget hans. Jenta har selv forklart dette og at ordføreren sendte bildet til henne. Men det er ikke blitt funnet noe slikt bilde, tross kompliserte og avanserte tekniske undersøkelser.