Organisasjonene frykter at han tok med seg langt flere dokumenter enn de først trodde. De er også redd for at hans forbindelser til WikiLeaks-grunnleggeren Julian Assange skal føre til at materialet offentliggjøres uten tanke på sikkerheten.

De som etterforsker saken, tror at Snowden, som arbeidet på Hawaii for et firma som hadde kontrakt med National Security Agency (NSA), delvis har lykkes i å dekke over sine spor i dataanleggene til NSA og britiske GCHQ.

I helgen sa lederen for Senatets etterretningskomité, Dianne Feinstein, at hun er blitt fortalt at han fikk med seg 200 hemmeligstemplede dokumenter. Men en annen kilde sier at tallet er langt høyere, og at Snowden hadde kopiert tusener av dokumenter.

Hittil har avisene Guardian og Washington Post ikke offentliggjort alle detaljene i dokumentene de har fått fra Snowden.

I et intervju med Hongkong-avisa South China Morning Post, som ble trykt dagen etter at Snowden forlot Hongkong på et fly til Moskva, sier han at han tok seg jobb i firmaet Booz Allen Hamilton nettopp for å samle bevis for USAs omfattende overvåkingsprogrammer. (©NTB)