AGDER: — Jeg synes det er et fantastisk flott program. "Jakten på kjærligheten" er en snakkis i landbruket, sier leder i Vest-Agder Bondelag, Birte Usland.

Selv er hun gift på 18. året og bosatt på en gård i Marnardal. Hun har ingen planer om å bytte bort Oddgeir, og derfor er hun ikke aktuell for programmet.

Programleder i Jakten på kjærligheten, Marthe Sveberg Bjørstad. Foto: Monica Strømdahl / TV 2

— Men jeg har vurdert om jeg skulle melde på noen andre. Du spør om bøndene liker sånt som dette. Jeg må si at "Jakten på kjærligheten" er et positivt og greit program. Ja, jeg tror faktisk det er positivt for landbruket også. Det får både fram det flotte livet på bygda, men også hvor helstøpte og fine folk mange bønder er, sier Usland.

Leter etter bønder

Nordisk Film og TV 2 skal de tre nærmeste ukene reise rundt i Norge for å finne bønder til høstens «Jakten på kjærligheten» på TV 2. De kommer også til Sørlandet. Usland håper mange melder seg på, eller at mange single bønder blir påmeldt.

— Hvorfor ikke utnytte dette til å markedsføre Agder? De velger jo bare ut gode ambassadører til programmene, vi har allerede hatt flere fra egen landsdel. Selv har jeg scannet Marnardal for å se om kunne finne noen å melde på. Men nei. Her er visst de fleste godt gift allerede, sier hun.

Erik Fløystad, bondelagsleder i Aust-Agder skryter også av sjekkeprogrammet for bønder. Selv nærmer han seg 30 års samliv med Anne Ma, og sier han ikke har tenkt på omkamp.

Fryktet gamle ungkarer

Jeg tenkte vel at det kom til å bli uthenging av rare ungkarer fra heia. Men sånn ble det jo ikke. Det er et fint program.

— Jeg var veldig skeptisk da jeg hørte om "Jakten på kjærligheten". Jeg tenkte vel at det kom til å bli uthenging av rare ungkarer fra heia. Men sånn ble det jo ikke. Det er et fint program, som på en fin måte promoterer landbruket og distriktene - og som løfter fram flott norsk ungdom, sier Fløystad.

Selv bor han ikke langt unna Åge Anders Brømnes, gutten som fikk napp i serien for to år siden, og som giftet seg ved nyttårstider.

— Så lenge programmet handler om pent brukte ungkarer, og ikke de svært velbrukte, er jeg positiv, sier Fløystad.

Programleder Marthe Sveberg Bjørstad ber folk melde på signle bønder de kjenner:

- Om det er noen som kjenner en bonde som virkelig fortjener å finne en å dele livet med, så ta sjansen og meld dem på. De aller fleste bøndene i Jakten på kjærlighetens historie har blitt påmeldt av venner eller familie, sier «Jakten»-programlederen i en pressemelding.

Men Øystein vil ikke

Fædrelandsvennen ba via Facebook folk melde inn kandidater mandag kveld.

Det ledet oss til Øystein Aas i Åseral. 25-åringen har nettopp overtatt familiegård, men jobber som barneskolelærer.

- På jakt er man jo alltid. Men jeg skal ikke dumme meg ut med noe kjærlighetsgreier på TV, sier han.

Aas lover at han ikke blir nådig hvis noen melder ham på.