Mubarak, som er dømt til livsvarig fengsel for medvirkning til drap, ble fløyet inn med helikopter til rettssalen i utkanten av Kairo. Men høringen som ventet, skulle bare vare i noen sekunder, da dommer Mostafa Hassan Abdallah umiddelbart trakk seg fra saken. Dommeren sa han følte seg «urolig» for saken, og sendte den tilbake til ankeretten som nå må henvise saken til et annet rettsdistrikt.

Idet dommeren forlot retten brøt det ut uro i salen. Folk skal ha veivet med armene og ropt «folk vil ha presidenten henrettet».

Minutter tidligere hadde 84 år gamle Mubarak blitt kjørt inn i rettssalen på båre, kledd i hvitt og solbriller. Den tidligere presidenten sliter med helsa, slik han også gjorde under forrige runde i retten. Inne i salen satt han derimot oppreist, smilte og vinket til salen.

Utenfor salen hadde tilhengere av Mubarak møtt opp med plakater av den tidligere presidenten.

Mubarak og hans innenriksminister ble begge dømt til livsvarig fengsel i juni i fjor, blant annet for medvirkning til drap på demonstranter i 2011. Rundt 850 mistet livet i demonstrasjonene som førte til presidentens avgang. (©NTB)