Fire av ti av de spurte i en undersøkelse gjort av InFact for VG, mener at Støre var inhabil da han bevilget penger til stiftelsen hvor hans venn Felix Tschudi var involvert. Tre av ti mener han var habil, mens de resterende tre svarer at de ikke vet.

Videre mener halvparten av de spurte at utenriksministerens habilitet i saken bør vurderes. En firedel mener dette ikke trengs, mens resten sier de ikke vet eller ikke kjenner saken.

Også statsminister Jens Stoltenberg får kritikk i undersøkelsen, da et flertall av de spurte mener han har forskjellsbehandlet Støre og Audun Lysbakken. Sistnevnte valgte å gå av etter anklager om inhabilitet.

I undersøkelsen sier dessuten seks av ti at tilliten til regjeringspartiene er svekket etter at flere statsråder nå er anklaget for å ha bevilget penger i strid med regelverket.

I sin redegjørelse til Stortingets kontroll— og konstitusjonskomité fredag kveld skriver Støre imidlertid at han ikke er i tvil om sin egen habilitet i saken. Han beskriver blant annet forholdet til Tschudi som et vennskap som «ikke er så nært at det på generelt grunnlag utløser inhabilitet». (©NTB)