Stabæk – Bodø/Glimt 2-1

NADDERUD (aftenposten.no): Sist lagene møttes endte det 1-1 på Nadderud i høst. Dermed sikret Stabæk opprykket til tippeligaen. Da hadde Bodø/Glimt vært det suverene laget i 1.divisjon. Søndag kveld tok Stabæk ledelsen allerede etter 12 minutters spill på Nadderud da Aketchi Luc-Martin Kassi ble felt innen for Glimts 16-meter. Jon Inge Høiland satte ballen sikkert til høyre ned for Pavel Londak i Glimt-målet.

Hjemmelaget holdt på ledelsen gjennom hele kampen og vant til slutt 2-1.

Bob Bradleys suksess i eliteserien fortsetter og fortsetter. Foto: Digitalsport

AngrepsvilligeScoringen til kaptein Høiland la ingen demper på angrepsviljen til Bob Bradleys menn. Hjemmelaget stormet frem og Fredrik Brustad var stadig en trussel på høyre kanten. Først etter 24 minutter kom Bodø/Glimt til sin første store sjanse da Trond Olsen testet skuddfoten, men skuddet gikk utenfor mål. Stabæk fortsatte sine angrep mot Glimt-målet, men fikk ikke uttelling for sjansene. På slutten av omgangen glimtet bortelaget mer til og nærmet seg Mande Sayouba i Stabæk sitt mål, men Sayouba vartet opp med flere gode redninger.

Hindret kontringer

Jan Halvor Halvorsens mannskap har vist seg å være utrolig sterke på kontringer på de første kampene i tippeligaen. Det angrepsvåpenet ble sjeldent tatt i bruk på Nadderud. Stabækspillerne jobbet iherdig for å hindre enhver mulig kontring til Bodø-laget. Etter 72 minutter ble hurtigtoget, Dane Richards, byttet ut uten å ha preget kampen slik han har gjort tidligere for Glimt.

Sluttspurt

Annen omgangen startet slik den første slapp, Stabæk var det dominerende laget. Det fikk blåtrøyene raskt uttelling på. Fem minutter ut i den andre omgang headet Pablo Fontanello ballen i mål etter litt kluss i feltet på corneren fra Anders Trondsen, og økte ledelsen til 2-0. Glimt kom mer med i kampen og kom til flere sjanser utover omgangen. Kvarteret før slutt reduserte bortelaget etter at innbytter, Mouhamadou Ndiaye, headet innlegget fra Badou i mål. Glimt kom mer med i spillet og prøvde seg på en sluttspurt. Likevel var det hjemmelaget som kom til den største sjansen da Morten Thorsby fikk Pavel Londak til å strekke seg i Glimt-målet.

Flere mål ble det ikke i Bærum. Stabæk sto mot Glimt-presset og 4002 tilskuere fikk se Stabæk ta tre nye poeng.