— Raymond er en veldig god spiller, men han er ikke i nærheten av det han var på sitt beste i Bergen, mener Valencia.

I morgen møtes de til en siste duell for sesongen. Raymond Kvisvik har siden 1998 vært en eksponent for god innleggsfot og mål. Da Kvisvik var et halvt Brann-lag alene, var Alex Valencia bare et lovende navn. Nå er rollene snudd.

Raymond Kvisvik har opplevd sportslig nedgang og kan rykke ned med Fredrikstad. For Alex Valencia peker alle piler oppover – for Start. 12 målgivende så langt. Kvisvik har tre.

– Det har vært en fantastisk sesong. Det er min beste, selv om 2001-sesongen med Brann var brukbar. Ingenting hadde vært bedre enn å vinne på hjemmebane i den siste kampen, sier Valencia.

For Kvisvik er utgangspunktet det samme. Vinner Fredrikstad, er klubben i det minste sikret kvalikplass.

– Vi gleder oss veldig. Det er stor ståhei om dagen. Det er moro å være med på så avgjørende kamper. Vinner vi, er vi garantert kvalik. Taper vi, er vi avhengig av andre, sier Kvisvik.

De to gamle lagkameratene møtes på samme kant lørdag. I Brann var situasjonen noe annerledes. Kvisvik var forbilde for en Valencia som fikk mindre og mindre spilletid.

Kvisvik som forbilde

– Raymond betyr utrolig mye for de lagene han spiller på. Han er en humørspreder både på og utenfor banen. Som person ser jeg veldig opp til ham.

– Fotballspilleren Raymond er veldig god. Han er lur og flink til å posisjonere seg. Han er god på dødball, innlegg og kan score mål. Områder hvor jeg har mine kvaliteter. Jeg plukket opp litt fra ham da jeg var i Brann, sier Valencia.

Kvisvik på sin side vil neppe gi fra seg assist-tronen frivillig. I hvert fall ikke før skoene er byttet ut med rullator. Men han er imponert over det Valencia har prestert.

– Alle var klar over at Alex hadde et potensial i Brann, men det blir feil å skylde på trenerne og ledelsen i klubben for at han ikke slo skikkelig til.

– Alex var ikke god nok for klubben. Han trengte et miljøskifte og nye utfordringer. Derfor slapp Brann ham videre. Det samme bør klubben gjøre med Erlend Hanstveit. Han må vekk fra Brann. Se på hva Alex har prestert etter at han kom til en ny klubb, sier Kvisvik.

– Det er to kunstnere som møtes i Kristiansand?

– Det var dine ord. Men hadde du sagt arbeidsjern, så hadde det vært litt feil. He, he.

– Jeg har møtt Alex tidligere. Jeg vet om hans styrker og svakheter. Både meg og Alex kan score mål og vi kan legge inn. Jeg gleder meg, sier Kvisvik.

Kvisvik i form

Fredrikstad og trener Drillo har presset på seg foran Start-kampen. Drillos mye omtalte hjerte skal ifølge Kvisvik likevel holde stand.

– Drillos hjerte har vel ikke fungert siden januar, men han har vært i gamet før. Han vet hva det dreier seg om.

– Drillo burde ha vært på sokkel, spør du meg. De som kritiserer ham, bør holde kjeft. Men det er fort gjort å glemme hva han har gjort for norsk fotball.

Kvisvik har vært en skygge av seg selv i Fredrikstad. Han har ikke innfridd forhåpningene, men advarer dem som tror han er passé.

– Nå er jeg skadefri, har fått trent og da kommer formen, sier Kvisvik.

Start har beviselig et bra lag, men det er med skrekkblandet fryd Valencia nærmer seg sesongens siste kamp.

– Jeg både gruer og gleder meg.