FIFA President Sepp Blatter delivers a speech during a news conference on the progress of preparations for the 2010 World Cup in South Africa, in Tokyo December 15, 2008. REUTERS/Issei Kato (JAPAN) Foto: ISSEI KATO

Florentino Perez er en utålmodig mann. Real Madrids ferske president kjøpte Kaká og Cristiano Ronaldo på under en uke. Nå skal den spanske hovedstadsklubben ha lagt inn bud på David Villa også.

Ronaldos prislapp på 832 millioner kroner er astronomisk, men FIFA-president Sepp Blatter synes ikke det er noe i veien med fotballen selv om spillere omsettes for milliardbeløp.

— Dette er folkets spill, og de trenger stjerner. OK, det er mye penger, men han leverer jo, sier Blatter om Ronaldo til soccernet. com.

Les også:

Blatter mener summen Real er villige til å gi for Ronaldo bare viser at fotball er mer populært enn noensinne.

— For 10 år siden gikk en viss spiller fra en spansk klubb til en annen spansk klubb, og han hadde et tilsvarende navn den gangen. Da gikk han for 50 millioner US dollar. Hva er 80 millioner euro nå? Det betyr bare at kravet om å ha stjerner vedvarer, sier Blatter.

Samfunnskontekst

Den internasjonale fotballpresidenten er selv en stor fan av både Real Madrid og Ronaldo, og fikk litt pes da han mer eller mindre oppfordret portugiseren til å flytte til Spania.

Nå mener han prislappen på Ronaldo må ses i en samfunnskontekst – fordi fotball betyr så mye, for så mange.

Les også:

- For 10 år siden ble det solgt et bilde fra Picassos blå periode på Sothebys i London. Det gikk for over 100 millioner dollar. Og hva skjedde med bildet? Jo, det ble gjemt et sted så ingen fikk se det. En fotballspiller kan du se en eller to ganger i uka, han er der, han er en stjerne, sier Blatter, i et forsøk på å rettferdiggjøre Reals kjøp av Ronaldo.