LONDON: Når du spiller håndball for Gjøvik, Toten og Fjellhammer, er ikke OL-deltagelse det du tenker mest på. Men for Britt Goodwin gikk drømmen i oppfyllelse.

— Dette er den beste følelsen jeg noen gang har hatt! Helt utrolig! Britt Goodwin strålte av lykke etter sin olympiske debut. Den skjedde for Storbritannias håndballag mot Montenegro i Copper Box lørdag kveld.

At det ble tap 19-31, la ingen demper på gleden hos den norske jenta som fikk OL-muligheten i 2005. Da ble London tildelt lekene, og Britt hadde to foreldre med britisk pass...

2005 var også året da Britt vant Big Brother og en million kroner. En del av pengene har hun brukt til OL-satsingen, med leilighet i London.

— Ja, men etter OL flytter jeg hjem igjen og begynner som sykepleier på A-hus 1. september.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Britt Goodwin (t.v.) er nå i aksjon for Storbritannia i OL. FOTO: AP PHOTO

God innsats

Et meget entusiastisk publikum heiet på det britiske laget som best de kunne. Likevel var vertene sjanseløse mot Montenegro og verdens beste, Bojana Popovic. Men noe slakt ble det aldri.

— Jeg syns vi kom oss til mange gode sjanser, men videre i turneringen må vi løpe fortere hjem igjen og være tøffere i forsvar.

- Hvordan var håndballforståelse blant det britiske publikumet synes du?

— Den var bra! De jublet når de skulle juble og buet når de skulle bue. De ga oss kicket, sier Britt, som ikke er den eneste norske jenta på laget. Nina Heglund er oppvokst i Oslo, mens flere av de andre jentene har hospitert hos Asker for å lære seg spillet. I tillegg har Vigdis Holmeset vært med på trenersiden.

- Kan det bli noen seire, Britt?

— Vi har slått Angola før, men da vi så dem på TV mot Russland så de gode ut. Vi må i alle fall gi hundre prosent, sier 29-åringen, som har lyst på eliteseriehåndball i Norge når hun flytter hjem. Noen tilbud har hun ikke fått, så Fjellhammers 1. divisjonslag ligger best an til å få kantspilleren som scoret to mål i OL-debuten.

- Jeg var med på innmarsjen under åpningen også. Dette er stort!