LYNGDAL: Det spilles puljer i alle landets kretser og lokalt i Agder er det egne puljer i begge fylker.

Vest Agder har stolte tradisjoner i bridge. Vi har flere lag som tilhører norgeseliten med en lang rekke meritter. Vi har også flere lage i de to øverste seriene som spilte forrige helg. Men helgens spilling var viet til grasrota, noe som absolutt er det aller viktigste i de alle lag og foreninger.

Den lokale 4-divisjons puljen i Vest-Agder trakk i år ikke mindre enn 19 lag og 3-divisjon spilles med 10 lag. Det betyr at nesten 130 spillere stilte på startstreken da Turneringsleder Markus Bruno sparket i gang sesongens høydepunkt – seriemesterskapet.

Turneringen spilles over to helger – en i november og en i februar. Første helg ble spilt på Rosfjord Strandhotell i Lyngdal. I slike flotte omgivelser og med den stødige Bruno som turneringsleder er vi godt bortskjemt her i Vest-Agder. Det ble rett og slett en flott helg for alle deltagere.

3. divisjon

Lag SKRETTING fra Søm Bridgeklubb har så langt vist seg som det sterkeste laget og tatt en imponerende ledelse i sin pulje i kamp mot 10 sterke lag fra Aust- og Vest Agder samt Rogaland.

Roy Olsen, Wiggo Nordskap, Terje Moen, Roy Van Putten og Per Skretting er rutinerte spillere, men skulle de rykke opp til 2-divisjon blir det første lag fra Søm som ordner den biffen.

Resultater 3. divisjon

4. divisjon

Kristiansanderne Tom Høiland, Maria Ursin Ingebrigtsen, Katja Nilsen og Helge Stornes vant alle sine kamper og leder puljen med en kamps margin. Det er enda bare halvspilt, men mye skal til for at ikke disse fire sikrer seg opprykk og spill i neste sesongs 3. divisjon.

Resultater 4. divisjon

Tom Høiland, Vidar Kolnes, Maria Ursin Ingebrigtsen og Siri Sandnes med godt humør rundt bordet i 4. divisjon Foto: Nils Kvangraven

Et spill fra 3. divisjon

spill fra 3-divisjon Foto: nk

Som vi ser ble Roy Van Putten fra lederlaget spillefører i 1NT redoblet. En hyggelig oppgave slik kortene sitter. Øst startet motspillet med ruter 2 som løp til damen hos Putten. Han fortsatte med spar konge som øst stakk for å spille mer ruter, Putten vant med blindemanns konge. Nå fulgte de tre stikkene i spar og ess, konge i kløver. Damen falt beleilig og da kunne Roy Van Putten ta hele 11 stikk. Det ga den vakre scoren +2360. Da listene skulle sammenlignes kom Puttens lagkamerater noe slukøret til bordet. De hadde dessverre en katastrofescore etter å ha doblet hjem 1 NT med 3 overstikk måtte de notere -780 poeng.

Wiggo Nordskag (t.v), Terje moen (t.h) for lederlaget i kamp mot Stokkeland-Pedersen fra Egersund Foto: Nils Kvangraven

Jubelen ble stor da Roy Van Putten kunne berolige de med +2360 og massevis av imp i riktig kolonne. Skal vi være litt kritisk så var det i overkant friskt av ØV å velge motspill mot 1 NT redoblet. Jeg synes nok øst skal ta ut i 2 ruter, men så er det slik at man aldri helt vet i disse posisjonene. En god historie ble det i alle fall. Det blir spennende å se i februar om det dyktige laget fra Søm Bridgeklubb skal klare et historisk opprykk til 2-divisjon. Det hadde vært imponerende av den lille klubben fra vår største bydel.

Eirik Homme, Andreas Hatten og Hanne Cecilie Jensen under sammenligning av resultater Foto: Nils Kvangraven