ZÜRICH (Aftenposten.no): Norge fikk en strålende start på friidretts-EM da Måkestad Bovim i den første løpsøvelsen sikret seg plass i fredagens finale. Og det på en overbevisende måte.

— Jeg fikk det svaret jeg ville ha: En plass blant de fire beste, og så kjente jeg at jeg hadde kicket på det siste 50 meterne da det gjaldt å holde de andre bak seg, fortalte en strålende Ingvill etter å ha kommet inn på 4.13,02.

Det var ni sekunder bak årsbeste, men det spilte ingen rolle. Det handlet om å bli blant de fire som gikk rett til finalen. Hadde Ingvill blitt nummer fem, ville hun ha vært ute. Heatet etter gikk nemlig mye raskere, slik at alle fire som kvalifiserte seg på tid kom fra det heatet.

Medalje blir vanskelig

— Det var gunstig å gå videre på 4,13. Hadde jeg måtte løpe på 4,06, ville det hadde sittet mye hardere i bena. Underlaget her er veldig hardt, forklarte Bækkelaget-løperen, som kom sent i gang denne sesongen på grunn av en skade.

— Nå kjenner jeg at jeg begynner å få et bra overskudd. Jeg merket underveis at jeg hele tiden hadde mer å gå på, sier Ingvill, som må likevel overgå seg selv i finalen om det skal bli medalje. Der vil gullkampen stå mellom Sveriges Abeba Aregawi og Nederlands Sifan Hassan – begge opprinnelig etiopiere. Men finalen tenker Ingvill foreløpig lite på.

— Nå skal jeg ut av boblen igjen. Snakke litt med mann og barn og ta en lunsj, som jeg håper Knut (trener Jæger Hansen) betaler. Og så slipper jeg å sitte i midten på flyet hjem. Knut hadde lovet meg vindu eller midtgang hvis det ble finale. Men skal jeg få første klasse, må jeg ta medalje!