VÅLERENGA-STRØMSGODSET 3-0

ULLEVAAL (aftenposten.no): Vålerenga betalte en million kroner for Vidar Örn Kjartansson. Med seks mål på seks kamper er spissen snart ferdig med nedbetalingen

I 3-0-seieren over Godset i går scoret han to ganger, filmet til seg straffe og spøkte om millionoverganger. Men aller helst vil han bli i VIF lenge.

— Jeg stortrives her, både klubben og supporterne er fantastiske, og jeg ønsker å bli her og vinne noe med Vålerenga. Det er drømmen min. Kanskje vi klarer det hvis jeg fortsetter å score i hver kamp. 30 mål bør være mulig å få til, sier spissen til Aftenposten og flirer.

Mot fjorårets serieleder på Ullevaal i går scoret han først 1-0 på toppscorer-vis minuttet før pause. Etter 72 minutter gikk han i bakken i duell med Godset-keeper Adam Larsen Kwarasey og fikk straffe. TV-bildene viser at det er filming. Men straffen satte han selv i mål, og 2-0 til VIF. Rasmus Lindkvist la på til 3-0 litt senere, og Vålerenga jublet inn sesongens tredje strake hjemmetriumf. Kjetil Rekdals menn står nå med ni poeng av ni mulige og ni scorede mål på hjemmebane i sesonginnledningen.

I hovedrollen står et spissfunn fra Island.

- Alle er til salgs

— Rekorden min i serien fra Island er 13 mål på 22 kamper, så får vi se hvordan det går i år. Jeg håper jeg kan fortsette i samme spor. Nå føler jeg at presset er borte i hvert fall.

Med et snitt på ett mål pr. kamp vil han gjøre seg bemerket også for andre klubber. Det vet både han og klubben.

— Hvor spiller du til høsten hvis dette fortsetter?

— Forhåpentligvis Arsenal. Hvis de legger 50 millioner kroner på bordet skal jeg vurderer å bytte klubb, svarer Örn Kjartansson og smiler bredt.

Aftenposten vet at Vålerenga betalte ganske nøyaktig en million kroner for ham, og han har to og et halvt år igjen av kontrakten. Daglig leder i Vålerenga Fotball, Stig-Ove Sandnes, sier den verdien nå er mangedoblet.

— Det er det ingen tvil om. Han gjør et kjempegodt inntrykk på alle i hele klubben. Det er jo dette som er noe av det fine med fotball, gjør man det bra blir man attraktiv for andre klubber.

— Hva svarer du hvis klubbene begynner å ringe?

— At alle spillere er til salgs. Men vi ønsker å beholde ham her og utvikle ham videre en god stund fremover, sier Sandnes.

Vålerenga-grunnfjellet

På ett år har Vålerenga gått fra å tape 3-0 mot Godset på hjemmebane til å slå Godset 3-0 på hjemmebane. Trener Kjetil Rekdal fikk levd ut hele sitt repertoar på sidelinjen underveis i kampen. Han kommuniserte med folk på tribunen da noen begynte å rope på Bojan Zajic, han la seg ned på bakken og slo i gresset over misbrukte sjanser, han ville ikke se på da Örn Kjartansson tok straffesparket, og etter kampen jublet han med knyttede never mot Klanen.

— Vi får håpe de som sitter hemme i sofaen og er negative og sutrer kan komme seg til Ullevaal, nå. Vi har ikke nådd inntektsnivået vårt, og vi trenger hjelp for å berge dette økonomisk. Og det ganske raskt. Og det å få folk på kampene er utrolig viktig. Vi trenger å vekke Vålerenga-grunnfjellet til live. Og det er enklere å få folk med på dette når vi spiller god fotball, som vi har gjort på hjemmebane i år, sier Kjetil Rekdal.

Over 15.000 var innenfor portene på landskamparenaen mot Godset. Det hjelper på en slunken klubbkasse. Og i Vidar Örn Kjartansson finnes en som kan være redningsmann sportslig, og økonomisk, hvis han selges.

— Det spørs hvordan du ser på det. Jeg tror ikke han forsvinner i sommer. Men det blir helt feil å spekulere i dette når det kun er spilt seks kamper. Og vi skal ikke begynne å fantasere om noe som helst. Men hvis Arsenal byr 50 millioner kroner skal vi kjøre ham til Gardermoen og sende ham til England med et jetfly, sier Rekdal og humrer.

Deila: - Kokkos

I Godset-leiren var stemningen laber etter tremålstapet på Ullevaal. Fjorårets seriemester virket langt unna gullformen mot Vålerenga.

— Vi slapp inn et tullete mål rett før pause. Det preget oss litt. 2. omgang var bare helt kokkos. Vi prøvde å sette inn Peter Kovacs for å få flere innlegg, men da kom det ikke et eneste innlegg. Det var muligens en taktisk bommert av meg. Men når folk har hodet opp i baken blir det ikke så mye tenking, sukket Ronny Deila etter kampslutt.

PS! Ny kamp allerede mandag for VIF. Stabæk er motstander på Nadderud.