Molde (Rbnett): Gjestene fra Sogndal hadde lite å stille opp med da de hadde tatt turen til Rosenes by for å møte MFK lørdag. Etter å ha blitt utspilt i 2x45 minutter endte det til slutt 3-0 på Aker stadion.

Styrte fra start

Molde styringen helt fra starten av kampen og hadde et stort ballinnehav mot defensive sogninger. Publikum måtte imidlertid vente til det ellevte spilleminuttet før den helt store sjansen kom for vertene. Da kom til gjengjeld også scoringen.

Mattias Moström slo et frispark inn fra venstre mot bakerste stolpe. Der headet Vegard Forren ballen tilbake via hodet på Bjørn Bergmann Sigurdarson til Daniel Chima Chukwu, som fikk æren av å heade i mål fra fire meter. Chimas tredje scoring på to kamper.

Molde tok tre enkle poeng mot Sogndal. Foto: NTB Scanpix

Derfra fortsatt Molde det høye ballinnehavet. Ballen ble stort sett vunnet tilbake før Sogndal hadde fått gjort tre trekk. Bak hadde fireren, med Linnes, Toivio, Forren og Flo full kontroll på Tim Andre Nilsen og Mahatma Osamanu Otoo. Og når det ble slått langt var Vegard Forren eller Joona Toivio der hver eneste gang.Til tross for at blant andre Sigurdarson hadde misbrukt et par halvsjanser måtte publikum vente til det var spilt 33. minutter før neste scoring. Da var det den Molde-aktuelle midtstopperen Gustav Vilsvik som på klønete vis satte corneren fra Moström i eget mål.

Berg Hestad historisk

Den andre omgangen startet som den første sluttet – med et stort MFK-overtak og et Sogndal-lag uten mye saft i beina. Prestasjonen var kanskje noe av det dårligere vi har sett av et bortelag på Aker stadion i år.

Hjemmelaget tok det også mer med ro. Det kanskje største høydepunktet i omgangen var da Daniel Berg Hestad kom inn for Etzaz Hussain for å tangere rekorden til Roar Strand i antall spilte kamper i toppserien.

Spillemessig vartet ikke MFK opp med så mye. I det 73. minutt kom imidlertid innbytter Fredrik Gulbrandsen alene mot Mathias Dyngeland, men skuddet fra 16 meter gikk rett i beina på keeperen.

Seks minutter senere (79 min) kom endelig spikeren i Sogndal-kista. Martin Linnes ble spilt flott gjennom av en god Moström, før han på elegant vis skar inn i boksen og satte ballen i nettaket fra om lag ti meter.