Det melder Norges Fotballforbund torsdag ettermiddag.

«Disiplinærutvalget har i dag behandlet sak mot Stefan Strandberg etter RBK-spillerens stempling på Sarpsborg 08-spiller Aaron Samuel i kampen 19. mai. På grunnlag av videobildene fra kampen og spillerens/klubbens forklaring har de fattet følgende beslutning:

I medhold av Reaksjonsreglementet § 4-24 og Forbundsstyrets retningslinjer for sanksjoner ilegges Stefan Strandberg to kampers karantene for sin opptreden under Tippeligakampen mellom Sarpsborg 08 og Rosenborg.»

— Bevisst stempling

Ved avgjørelsen er det lagt vekt på at Disiplinærutvalget finner det godtgjort at Strandberg etter en duell i feltet bevisst tråkker på (stempler) en motspiller som ligger på bakken.

«Utvalget legger til grunn at hendelsen ikke skjer i kamp om ballen. En slik handling er klart i strid med prinsippene for Fair Play og tilsier en streng reaksjon i henhold til gjeldende retningslinjer.»

I formildende retning er det sett hen til at stemplingen ikke fremstår som spesielt hard eller har særlig skadepotensial. Videre vises det til at Strandberg etter det opplyste umiddelbart beklaget hendelsen overfor motspilleren ute på banen.

Strandberg må stå over de to neste seriekampene for klubbens førstelag. Spilleren kan ikke delta på noe lag før soning har funnet sted.

— Vi oppfatter at dette er en streng tolkning, og at Stefans og klubbens forklaring ikke har blitt hørt. Vi registrerer også at NFF har en annen oppfatning av situasjonen enn oss. Det må vi respektere, sier sportslig leder i Rosenborg, Erik Hoftun, til RBK.no.

Rosenborg vil i løpet av kvelden eller i morgen tidlig avgjøre om de vil anke dommen.

Uforstående Strandberg

Stefan Strandberg uttalte dette til Adressa tidligere torsdag:

– Jeg tror selvfølgelig jeg får spille til helgen, og at det ikke kommer noe utav det. Det er i hvert fall ti sånn situasjoner i hver enkelt kamp. Jeg har gjort verre ting enn det før, og det blir gjort verre ting mot meg hver eneste kamp. Tar de dette bør de utestenge fire-fem spillere etter hver kamp, så da får de ha lykke til med det.

– Det er en del av gamet. Det er noe som skjer ute på banen, og noe man legger bak seg så fort kampen er ferdig. Samuel gjorde ting mot meg, jeg gjorde ting mot ham – og når kampen er ferdig er vi ferdige med det. Han sier etter kampen at alt er ok, så jeg skjønner ikke hvorfor de (NFF) gjør dette i det hele tatt, sier Rosenborg-profilen.