Aftenposten i samarbeid med Medier24. Les mer om samarbeidet her.

Det er ennå ikke klart hva slags prosjekter han skal jobbe med, skriver NRK i en pressemelding.

Det som er klart, er at han kommer tilbake, og at han gleder seg.

– Jeg ser frem til å vende tilbake til NRK og utvikle nye prosjekter der. Jeg har mange ideer jeg har lyst til å prøve ut nettopp på NRK, hvor det skjer svært mye spennende, ikke minst masse kreativ og interessant utvikling av nye plattformer og innhold. Jeg vet at Bård (Tufte Johansen) har fått seg andre venner i NRK, men satser likevel på å knuffe meg inn på hans lunsjbord i kantinen på Marienlyst, lover komikeren i pressemeldingen.

Han forteller at han har hatt fem svært fine år i TV Norge, blant annet med programmet «Brille».

– Jeg har hatt det som plommen i egget på TVNorge, og det har vært en stor glede å få lov til å være en del av deres formidable humorsatsing. Eivind Landsverk og resten av gjengen har gitt meg frie tøyler til å jobbe sammen med de morsomste menneskene i landet sånn at jeg har fått laget mange herlige timer med nerdete underholdning med «Brille», sier Eia selv i pressemeldingen.

NRKs underholdningssjef Charlo Halvorsen sier at han er glad for å få Eia tilbake.

– Harald Eia er en våre største komikere og fremste programskapere, så det var på høy tid han kom tilbake til NRK. Og vi gleder oss veldig til å lage både morsomme og viktige prosjekter sammen med ham i årene fremover, sier Halvorsen i meldingen.

Harald Eia har tidligere laget en rekke folkekjære programkonsepter for NRK. Her fra «Lille lørdag»:

Eia har lang fartstid fra NRK. Her fra 25. august 1995, hvor « Lille lørdag»-gjengen tester påmmfri utenfor rutebilstasjonen i Arendal. Fra venstre: Vidar (Bård Tufte Johansen), Jan-Tore (Harald Eia), Øistein (Øystein Kvaalsvik), «Djevelen fra Froland» og Mustaka. Foto: Kvale, Jens

Han gjorde også suksess da han sammen med Kristoffer Schou, Atle Antonsen og Bård Tufte Johansen lagde programkonseptet «Team Antonsen» tidlig på 2000-tallet.

Harald Eia og Bård Tufte Johansen under fjernsynsopptak til Team Antonsen i 2004. Foto: Olsen, Olav

For mange er kanskje Eias mest kjente karakter «Oslolosen» fra programmet «Ut i vår hage»:

Mer fra Medier24: