Den tyske sykkelstjernen snakket til nettstedet cyclingnews.com etter den tredje etappen av Dubai Tour.

– Jeg tipper Grivko drakk for mye kaffe i dag tidlig. Jeg aner ikke hva som skjedde med ham, sa Kittel, som sykler for Etixx-Quick Step.

Hendelsen han snakker om, skjedde da rytterne begynte å posisjonere seg i en del av etappen hvor det var mye sidevind. Da er det vanlig at syklistene dytter litt på hverandre, uten at det eskalerer til noe mer.

– Jeg forsøkte å komme med opp til en av hans unge lagkamerater, og det likte han ikke. Så i stedet prøvde jeg å gå rundt, og endte opp mellom Grivko og hans lagkamerat. Jeg måtte dytte Grivko litt, men jeg tok ikke hendene bort fra styret mitt. Jeg forsøkte å snakke med den unge gutten om hvorfor han tok en slik sjanse, og da fikk jeg et slag i ansiktet, sa Kittel.

Arrangøren bestemte torsdag at Grivko ikke får starte den fjerde etappen fredag.

– Jeg snakket med ham etter rittet, men det jeg sa egner seg ikke på trykk. Han bør diskvalifiseres, og få en utestengelse på seks måneder. Dette er utrolig skuffende for sykkelsporten, laget hans, sponsorene og dette rittet, sa Kittel.

Etter rittet, som John Degenkolb vant, gikk Astana ut med en unnskyldning på Twitter.

– Kommer aldri til å tilgi dette

Grivko skal også ha forsøkt å be om unnskyldning underveis.

– Jeg forstår ikke hvordan han kan reagere på denne måten. Det går masse følelser gjennom kroppen i en sånn stund, men det gir ham ikke rett til å slå noen i ansiktet, sa Kittel til nettstedet.

Han legger til at dersom slaget hadde kommet en centimeter lengre til høyre, så kunne han ha skadet øyet sitt.

Kittel fortsatte sin tirade mot Grivko på Twitter seinere torsdag. Der skrev han;

«Jeg kommer aldri til å tilgi dette. Det som skjedde har ingenting med sykling å gjøre. Det Grivko gjorde er en skam for den nydelige sporten vår».