TRONDHEIM (adressa.no): I kveld presenteres Yann-Erik de Lanlay som RBK-spiller. Men allerede mandag formiddag gjennomførte kantspilleren sin første økt med sin nye arbeidsgiver.

23-åringen så ut til å kose seg på feltet sammen med Kåre Ingebrigtsen og co, der også nyervervelsene Johan Lædre Bjørdal og Magnus Stamnestrø var på plass.

Nå er alle tre spilleklare til Sandefjord-kampen søndag, da det norske overgangsvinduet formelt har blitt åpnet.

Med ett bittelite forbehold: de Lanlay har ennå ikke gjennomført den medisinske testen med Rosenborg. Det gjør han mandag ettermiddag, noe som gjør at RBK heller ikke vil presentere ham før 18.00 i kveld.

Venstrekant

Yann-Erik de Lanlay og RBK-trener Kåre Ingebrigtsen på mandagens trening. Foto: Terje Svaan

Under spillsekvensen var det tydelig at Brutterns plan er å kjøre de Lanlay som venstrekant. Han og Pål André Helland var på samme lag hele økta, og lå på hver sin flanke.I Viking har høyrebeinte De Lanlay spilt både venstre— og høyrekant, men ligget mestpå venstresiden denne sesongen.

Skryt av Bruttern

— Yann-Erik er en god fotballspiller. Han har mye av det de andre kantene våre har, men han er mer av en kloning av Jan Derek Sørensen. Han er veldig god en mot en og han er god til å drible og skape ubalanse hos motstanderne, sa RBK-trener Kåre Ingebrigtsen da overgangen ble kjent før helgen.

— Jeg er lei meg. Jeg liker Yanni. Han er en dyktig fotballspiller, sa Viking-trener Kjell Jonevret til Aftenbladet.

PS! Riku Riski, som er ett av objektene man nå spekulerer i kan være på vei ut, var ikke på trening mandag. Men ifølge klubben handler det om at han har fått en ekstra fridag ettersom han reiste hjem til Finland i forbindelse med at RBK hadde helgen fri.