LIVERPOOL — LEEDS 2-0

Leeds hang godt med mot Liverpool, men hjemmelaget vant til slutt 2-0 på Anfield. Ben Woodburn ble den store snakkisen med sin scoring - Liverpoool-produktets første for A-laget.

Dermed er Liverpool klar for semifinale i ligacupen.

Gjorde åtte bytter

Som ventet stilte Liverpool med et B-preget lag mot Championship-klubben. Manager Jürgen Klopp gjorde hele åtte endringer fra laget som slo Sunderland i helgen.

Og det var Leeds som gikk rett i strupen på hjemmelaget. Haidi Sacko kom helt alene med keeper etter tre minutter, men Simon Mignolet kom ut og avverget på glimrende vis.

Leeds var stort sett gode i forsvar, og Liverpool kom kun til to gode sjanser før hvilen. Først ved Georginio Wijnaldum etter 12 minutter, men Leeds-keeper Marco Silvestri vartet opp med en flott redning. Drøye halvtimen var spilt da Leeds slurvet i forsvar, og Emre Can var nær ved å utnytte det.

Men det sto 0-0 ved pause på Anfield, og Leeds-manager Garry Monk hadde størst grunn til å smile.

Liverpool-manager Jürgen Klopp takker Leeds-sjef Garry Monk for kampen. Foto: Carl Recine, Reuters

Løsnet til slutt

Også 2. omgang startet med en stor sjanse til gjestene fra Yorkshire. 53 minutter var spilt da skuddforsøket fra Kemar Roofe endte i stolpen. Liverpool levde farlig, og det var Leeds som fortsatte med å skape sjansene.

Men Liverpool våknet, og etter 72 minutter var det hjemmelaget sin tur til å ha et stolpeforsøk. Wijnaldum ble spilt igjennom og satte ballen til side for keeper, men ballen kom tilbake fra stolpen.

Og etter 76 minutter scoret Liverpool. Trent Alexander-Arnold slo perfekt inn fra høyre, og Divock Origi fikk pirket ballen i mål.

Nå var det over og ut for Leeds, for etter 81 minutter sto det 2-0 ved innbytter Ben Woodburn. 17-åringen hamret ballen i nettet fra seks-syv meter — hans første Liverpool-scoring. Woodburn signerte proffkontrakt tidligere i måneden, og han fikk sin Premier League-debut mot Sunderland noen dager tilbake.

Dermed er Liverpool klar for semifinale, mens Leeds må fokusere på jobben med å rykke opp til Premier League.

• Onsdag spilles de to andre kvartfinalene: Arsenal – Southampton og Manchester United – West Ham.