Det var store forventninger til Edwin Gyasi da han signerte for AaFK i mars. Trond Fredriksen slo tidlig fast at han kunne ta eliteserien med storm, men det tok ei stund før nederlenderen fikk vist det han kan. Gyasi har hatt en lovende start på høstsesongen og lover at AaFK-supporterne har mye i vente.

– Jeg har vist i de siste kampene hva jeg kan gjøre på mitt beste. Det handler mye om at jeg har mer selvtillit og at laget har kommet i flyten. Vi må vinne kamper i den situasjonen vi er i, sier Gyasi.

Men det har ikke gått like bra hele sesongen for kantspilleren. Han kom fra Roda der han spilte 18 kamper den sesongen. Men han var ikke i troppen de fem siste kampene, angivelig fordi treneren ville bruke spillere som skulle være i klubben.

– Enorm lettelse

– Jeg hadde en veldig god første halvdel av sesongen der jeg var blant de fem beste spillerne på rankingen i Nederland, hevder Gyasi.

Vrakingen i Roda gjorde at selvtilliten måtte bygges opp den første perioden i AaFK. I tillegg var hans gravide kjæreste hjemme i Nederland. Gyasi har tidligere sagt til Sunnmørsposten at han er en sensitiv person som hadde mye å tenke på i den perioden, uten at han ønsket å si så mye om hva det gikk ut på.

– Det var noen problemer undervegs i svangerskapet som påvirket meg veldig. Derfor var det en enorm lettelse da babyen kom og alt var bra. Det forsvant en stor ryggsekk fylt med bekymringer fra ryggen min. Det har betydd enormt for meg å få kjæresten min og babyen til Ålesund, sier han.

25-åringen setter enormt pris på støtten han fikk fra klubben i den vanskelig situasjonen.

Har ikke tvilt

– Det er ikke alle trenere som hadde latt meg reise hjem en tur i den perioden, men det gjorde Trond. Jeg føler at det var der det snudde for meg, da jeg ble pappa og fikk konsentrere meg fullt om fotballen igjen, sier han og smiler.

PROPPFULL AV SJØLTILLIT: Edwin Gyasis sjøltillit var ikke spesielt høy da han kom til AaFK etter en tøff periode i nederlandsk fotball, men 25-åringen har tatt store steg den siste tiden og begynner å bli den spilleren Trond Fredriksen forventet at han skulle være. Foto: Marius Bøstrand

Fredriksen har sett stor framgang fra Gyasi, spesielt fordi hanjobber mer for laget.– Individuelt sett har vi aldri vært i tvil om han har vært god nok. Så handler det om å få det inn i det defensive, der jeg synes han tar store steg i riktig retning. Han er en 4-3-3-ving som har hatt et veldig stor offensivtfokus.

Men så har han store ambisjoner og om han skal komme seg videre og få realisert ambisjonene sine, så er han nødt til å være en lagspiller begge veier, sier Fredriksen.

Fått kjeft

Gyasi legger ikke skjul på at han har fått kjeft for å ikke jobbe godt nok bakover i banen.

– Det har blitt mye roping på meg, ja. Men nå sitter det bedre og de trenger ikke å rope så mye lengre, sier han og ler.

I de to siste kampene er det Gyasi og kaptein Bjørn Helge Riise som har spilt sammen på høyresiden.

– Han har hjulpet meg veldigmye med sin enorme erfaring. Han har spilt i Premier League og oppnådd noe som jeg også har lyst til. Det er et veldig godt samarbeid som jeg har lært mye av.

Trolig starter både Riise og Gyasi i samme posisjon igjen i morgen mot Molde. Det var mot nettopp AaFKs naborival at 25-åringen fikk sin debut i en treningskamp.

– Det var ikke en spesielt god kamp av meg, men jeg var ikke i min beste form. Slik både jeg og laget har sett ut i det siste, så er det et lag vi kan slå. Det er bare å glemme det som har skjedd mot Molde tidligere, sier Gyasi.