Olaf Tufte vinker bort barna sine på vei opp til seierspallen. Foto: Martin Slottemo Lyngstad
Sønnen til Tufte på vei bort til bronsevinneren. Foto: Martin Slottemo Lyngstad
En representant fra IOC forsøkte å stoppe Olaf Tufte fra å ta med seg barna sine opp på seierspallen. IOC-medlem Gerhard Heiberg ga imidlertid godkjennelse. Foto: Martin Slottemo Lyngstad
Olaf Tufte tok med sine to barn på pallen da han feiret bronse med makkeren Kjetil Borch. Foto: NTB SCANPIX

RIO DE JANEIRO/OSLO: Olaf Tufte tok sin fjerde OL-medalje og Norges første i dette OL da han og makker Kjetil Borch tok bronse i roing i dag.

På medaljeseremonien tok Tufte med seg sine to barn Mie og Herman på podiet, men der brøt 40-åringen regelementet.

  • Se bildeserie av hendelsen øverst i artikkelen!

Fikk tillatelse av Heiberg

— Det var noen som prøvde å gi meg noen regler, men jeg har vært lenger gamet enn han som prøvde å fortelle meg reglene. Så det ga jeg blanke i, sier Olaf Tufte i mixed zone etter medaljeseremonien.

Han forklarer at IOC-medlem Gerhard Heiberg ga den nybakte bronsevinneren lov til å ta med seg sin sønn og datter på podiet.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

PÅ PALLEN: Olaf Tufte hadde et ønske om å ha med seg barna på seierspallen etter bronsemedaljen i dobbelsculler sammen med Kjetil Borch, og slik ble det. Foto: Martin Slottemo Lyngstad

— Dette var avtalt med Gerhard Heiberg. Jeg regner med at Heiberg sitter høyere oppe i hierarkiet enn han som hadde på seg Rio-drakten, sier Tufte.

Gerhard Heiberg forteller også til Aftenposten at stuntet ble forsøkt stoppet.

— Hun som ledet prosesjonen inn på pallen, ville stoppe det. Men hun spurte meg hva IOC syntes. Jeg syntes det var et menneskelig ønske, sier Heiberg.

— Er ikke dette brudd på reglementet til IOC?

— Det er mulig det er brudd, men jeg følte at det ikke var noe å bråke det. Det var en hyggelig gest, overfor en familie og en roer som har betydd så mye for idretten, sier Heiberg.

FIKK LOV: IOC-medlem Gerhard Heiberg gratulerer Olaf Tufte med bronsemedaljen torsdag. Det var han som ga tillatelse til at Tufte kunne ha med seg barna på seierspallen. Foto: Martin Slottemo Lyngstad

En drøm

Tufte sier til pressen at det var viktig for ham å ha barna med på medaljeseremonien.

— Det har vært en del av en liten drøm at jeg skulle ta en medalje som de husker, så det

I RIO: Mette Bugge og Martin Slottemo Lyngstad (foto)

var gøy, sier Tufte, som samtidig innrømmer at han var småskuffet over at det "bare" ble bronsemedalje.

— Jeg kommer nok til å være skuffet en stund, selv om man selvfølgelig er glad. Men når man føler at man kunne gjort ting bedre, så blir man liksom ikke skikkelig fornøyd.