Tirsdag ettermiddag kom pressemeldingen som fortalte at Morten Hegle Svendsen gir seg som smøresjef for de norske skiskytterne.

— Forklaringen er fryktelig enkel. Vi (Hegle Svendsen og kona Karin) har en liten datter (Maja, 3 år) fra før, og får et barn til i august. Jeg har kjent på kroppen tidligere at det kan være krevende både for den som er ute og reiser og den hjemme, når man har små i huset. Når det da plutselig blir to blir det kanskje enda mer krevende. Jeg har slått meg til ro med at det nå er familien som betyr noe, sier Hegle Svendsen til adressa.no.

Det betyr at antallet reisedøgn går drastisk ned for trønderen.

— Jeg håper å slippe unna med en tredjedel, det hadde vært deilig. Det er artig å reise rundt med landslaget og smøre ski, og vi har det utrolig kult sammen på mange måter. Men etter å ha vært med i mange år kjenner man etter hvert at det å bo på hotell ikke er det samme som før. Sjarmen forsvinner både med hotell og det å trampe rundt på flyplasser, poengterer han.

- Under pari

Han gir seg etter en sesong som tidvis har vært preget av dårlig glid og svake resultater.

— Vi har en del å gå på, og føler generelt at nivået har vært litt for dårlig. Hvis vi ser på medianen er det litt under pari. Det er topper og bunner, men det generelle nivået må heves, sa Morten Hegle Svendsen til TV 2 for bare en liten uke siden.

Da var sesongen nettopp evaluert, og Hegle Svendsen ble spurt om han fryktet resultatet av evalueringen.

— Jeg er ikke redd noen verdens ting. Når man ikke leverer får det konsekvenser. Det må vi bare ta innover oss, sa han da.

Bestemte seg før helgen

Nå sier Hegle Svendsen til adressa.no at han i utgangspunktet hadde bestemt seg for å fortsette i jobben.

— Jeg bestemte meg for å gi meg i slutten av forrige uke. Man tenker alltids litt på det, spesielt etter at det ble klart at vi skulle ha barn igjen. Jeg hadde i utgangspunktet bestemt meg for å fortsette, men så fikk jeg et jobbtilbud i fanget. Da forandret situasjonen seg enda en gang, forteller broren til Emil Hegle Svendsen.

Han har takket ja til jobbtilbudet fra sin gamle arbeidsgiver i finansbransjen.

- Resultatene har ingenting å si

I pressemeldingen sier idrettssjef Morten Aa Djupvik i Norges skiskytterforbund at de helst skulle sett Hegle Svendsen fortsette.

— Vi skulle gjerne hatt ham med videre mot VM på hjemmebane, men har stor respekt og forståelse for at han nå velger å prioritere familien, sier han.

Og Morten Hegle Svendsen bedyrer at hans avgang slett ikke har noe med resultatene å gjøre.

— Det går opp og ned i dette gamet, og enkelte sesonger går bedre enn andre. Vi har også store oppturer, som i mitt hode overskygger nedturene. For meg har det bare vært en del av jobben, og det må man være forberedt på og lære seg å takle. Det gjør meg en erfaring rikere, men det har ingenting å si for valget jeg har tatt nå, sier han.

Nå har han én måneds oppsigelsestid, og skal jobbe sammen med Djupvik og landslagssjef Per Arne Botnan for å finne erstatteren.