— Jeg synes det er helt uvirkelig. Det var et sjokk da jeg fikk rede på hvem dette var. At det var tre gutter som alle hadde gått i min førsteklasse, sier Bjarne Torkildsen (68) til Fædrelandsvennen.

Tre av de fire som nå er siktet for drapet av Tina Jørgensen gikk i samme klasse da de begynte på barneskolen i Lyngdal i 1986. Torkildsen, som var klassestyrer, sier at han husker dem som greie gutter.

— De var greie gutter, men de hadde behov for litt ekstra faglig oppfølging. Det fikk de også, sier Torkildsen.

Håpet det skulle gå bra

36-åringen som ble pågrepet først av de siktede, byttet skole i tredje klasse. De to andre fortsatte i samme klasse til de gikk ut av barneskolen.

Flere av de siktede mennene skal ha blitt kjent med Tina Jørgensen mens hun ferierte her på Rosfjord camping i barndommen. Foto: Kjartan Bjelland

— Jeg kan ikke huske at det var andre utfordringer enn det som gikk på det faglige. Jeg har ikke gått rundt og vært bekymret for dem, men jeg håpet jo at det skulle gå bra med dem, slik jeg gjør med alle elevene jeg hadde, sier Torkildsen.Etter at guttene gikk ut av barneskolen har Torkildsen hatt litt kontakt med en av de siktede, men har ikke sett noen av dem de siste årene.

Ruset seg i ung alder

Fædrelandsvennen har vært i kontakt med flere som kjente de tre guttene i oppveksten, både på barneskolen, ungdomsskolen og senere.

— Det er absurd, men samtidig fjernt, ettersom en ikke har hatt kontakt med dem på mange år, sier en klassevenninne til Fædrelandsvennen.

De fleste husker de tre som greie gutter, men at de begynte å ruse seg tidligere enn andre. Flere sier også at noen av dem kom fra harde oppvekstvilkår. Noen har også opplevd å miste familiemedlemmer i ung alder.

— De var veldig til å drikke og feste, fra 15-16-årsalderen. Jeg husker ikke at det var mye bråk med dem ellers, sier en bekjent fra ungdomstiden.

Tina Jørgensen (20) ble funnet død i Stavanger i oktober 2000. 15 år senere ble fire lyngdøler siktet for drapet av henne.

Alle tre gikk på samme ungdomsskole i Lyngdal, men gikk i hver sin klasse da de gikk ut av niende sommeren 1995. 36-åringen som ble pågrepet i Kristiansand skal ha flyttet fra kommunen ikke så lenge etter ungdomsskolen. De to andre skal etter det Fædrelandsvennen får opplyst ha gått på samme videregående skole og skal også ha jobbet sammen.

Behandlet for rusproblemer

Utover 2000-tallet skal de to 36-åringene som ble pågrepet i Lyngdal og den to år eldre kameraten fra Sirdal som er siktet ha ruset seg mye sammen.

— Den sommeren Tina forsvant gikk det mye i rus, sier en bekjent Fædrelandsvennen har snakket med.

Fædrelandsvennen får opplyst at det gikk i sprit, rohypnol, piller og ecstasy. Alle de fire som nå er siktet er domfelt i voksen alder. 36-åringen som ble pågrepet i Lyngdal torsdag og 38-åringen fra Sirdal har begge fått behandling for rusproblemer.

Det samme har 36-åringen som ble pågrepet i Kristiansand.

Ingen av de siktede skal ha tilhørt noe organisert miljø innen idrett eller menighetsliv i oppveksten, men 36-åringen som ble pågrepet først skal ifølge Fædrelandsvennens kilder ha vært litt inn og ut av menighetsmiljøer. Politiet har opplyst at det var han som navnga de andre tre etter at han ble pågrepet.

Alle fire nekter straffskyld for drapet av Tina Jørgensen, som ble funnet død i oktober 2000.

Tina Jørgensens mor, Torunn Austdal Rasmussen, håper nå at drapet på datteren blir oppklart.

— Fryktelig for det lille miljøetTina Jørgensens mor har medfølelse med de siktedes familier, men er mest opptatt av at drapet på datteren endelig kan bli oppklart.

— Jeg synes dette er fryktelig for det lille miljøet i Lyngdal, men jeg må bruke all min energi på min datter. Som mor kan jeg forstå at det også må være fryktelig for familiene til de siktede, men jeg er mest opptatt av å få oppklart drapet på min datter. Jeg trenger ikke å være glad i dem, men noen er jo det, sier Torunn Austdal Rasmussen til Fædrelandsvennen.

I 18 år ferierte Austdal Rasmussen med døtrene på Rosfjord camping i Lyngdal. Det var her datteren skal ha blitt kjent med de som nå er siktet for drapet høsten 2000. Austdal Rasmussen er nå spent på utfallet av den videre etterforskningen og håper at drapssaken nå endelig blir oppklart.

— Jeg håper jo at tilståelsene kommer etter hvert, sier Rasmussen.