Da var det spilt 66 minutter, og scoringen var islendingens sjuende seriemål. 24-åringen er ensom på topp som den mestscorende i årets eliteserie.

Scoringen var på ingen måte avgjørende. Vålerenga scoret to mål etter corner i 1. omgang, og på toppen av det hele fikk hjemmelaget argentineren Pablo Fontanello utvist rett før pause.

Utvisningen var streng, men dommer Svein Oddvar Moen tolket det dit hen at VIFs Rasmus Lindkvist var på vei alene igjennom med klar sjanse for mål da han ble felt av Fontanello.

Fontanello hadde uansett ingen stor dag på Nadderud. På Diego Calvos innoverskrudde corner etter 19 minutter var han sistemann på ballen da Vålerenga tok ledelsen 1-0. Selvmål og utvisning er et godt stykke under pari.

Corner var mål for Vålerenga mandag. 2-0-scoringen etter 31 minutter kom også etter corner, og denne gangen ble Vålerengas midtstopper Simon Larsen kreditert scoringen. (©NTB)