— Jeg skrev en låt som jeg sendte inn, og den ble plukket ut. Det var veldig spennende. Men jeg hadde skrevet den som en duett, så jeg måtte finne noen å synge sammen med, forteller Kjetil Mørland fra Grimstad.

Duett

Fædrelandsvennen treffer han i Oslo Spektrum dagen før den store MGP-finalen.

Mørland endte opp med å spørre Debrah Scarlett om å være duettpartner etter å ha sett henne på «The Voice». Til slutt fikk han ja, og nå er de finalister i den norske MGP-finalen.

morland1.jpg Foto: Eva Myklebust

— Dette er en stor mulighet. Det er mange som ser på, og jeg føler at jeg har fått en unik sjanse.Kjetil Mørland flyttet til England for 12 år siden for å studere design. Det endte opp med at musikken tok mesteparten av tiden, og han ble frontfigur i et band. Nå vil han satse på en solokarriere som singer/songwriter i popsjangeren.

- Tror du at dere kan vinne?

— Jeg håper det, men jeg tør ikke tro på det. Jeg vil oppfordre sørlendingene hjemme til å stemme på enten oss eller Raylee. Vi trenger sørlendingene bak oss!

- Er du nervøs?

— Nei, jeg er ikke det altså. Men jeg kjente det litt på prøvene i går.

Sosiale medier

Tidligere denne uka skrev Aftenposten at MGP-finalen allerede kan være avgjort gjennom mobilisering i sosiale medier. Det er ikke Mørland så sikker på det.

— Det er såpass mange mennesker som ser på finalen lørdag kveld, så jeg tror at det er det som avgjør. Men jeg er spent på om det har noe å si om man er en etablert artist, eller om låta kan stå for seg selv.