— Jeg syntes det var så flott gjort, og plutselig slo det meg at jeg hadde mulighet til å gjøre det samme, sier Tine Bjerke til Aftenbladet.

Derfor låner familien Bjerke ut hytta de disponerer i Sverige i en uke i sommer.

— Jeg synes det er rørende at de har latt seg inspirere. At de tilbyr landstedet sitt til en barnefamilie i ei uke er jo helt fantastisk. Jeg håper at det er flere som stiller seg spørsmålet: Hva kan jeg gjøre? sier Kristine Åsbø.

LES OGSÅ:

Gir bort gratis familieferie

Lar du deg inspirere? Del det med oss: #Feriehjelpen

Kjendis over natten

Åsbø har blitt en kjendis i Norge etter at hun gikk ut på leting etter noen som trengte en familieferie.

— Jeg har nesten ikke hatt tid til å spise. Jeg satt oppe til halv to i natt og svarte på e-post, og jeg var oppe og på an igjen klokka halv fem i dag tidlig. Det har eksplodert, sier Åsbø.

Annonsen hun la ut på facebook er nå delt over 23.000 ganger.

Les den originale ferieannonsen her.

Da Aftenbladet var i kontakt med Åsbø på mandag ettermiddag var den delt 4400 ganger.

E-postkontoen har stadig blitt fullere, telefonen har ringt i ett, hun har blitt intervjuet av TV2 og er invitert som gjest på God Morgen Norge på onsdag.

— Alt dette er verdt det så lenge jeg får spredt budskapet mitt, sier Åsbø.

- Og budskapet er?

— At alle kan utgjøre en forskjell for noen andre. Alle kan strekke ut en hånd og vise nestekjærlighet i praksis, sier hun.

Redd innholdet forsvinner

Siden mandag har innholdet i ferien vokst. Det er kommet billetter til oljemuseet, til bowlingen på Bryne, en privatperson har tilbudt seg å fylle kjøleskapet med mat, og en annen har tilbudt seg å ta med familien på en båttur i Ryfylke. Ja, det er nesten blitt for mye.

— Jeg er bekymret for at det skal bli så mye at den originale tanken forsvinner. Det handler ikke om at dette skal være noe stort, for det trenger bare være en liten gest. Det skal ikke så veldig mye til for å hjelpe og glede noen. Å ta med seg en familie på stranda, eller et ekstra barn i Kongeparken kan være nok, sier Åsbø.

Det er Tine Bjerke i Østfold enig i. Selv har hun stil landstedet i Sverige til disposisjon, samt et løfte om å fylle kjøleskapet.

— For barna er det ikke alltid det flotte og dyre de husker fra ferien. De husker teltturen og froskedammen. De er de små opplevelsene som skaper de beste ferieminnene, og det er det jeg ønsker å gjøre. Gi noen et godt ferieminne, sier Bjerke.

Hun håper flere lar seg inspirere av familien på Nærbø.

— Hvis jeg lot meg inspirere, så tenker jeg at det er mange som kan låne ut hytta si, eller campingvogna. Og det kan være ennå mindre, det skal ikke så mye til for å glede noen, sier Bjerke.

Tok til tårene

Selv ble hun rørt til tårer da ferieønskene begynte å ramle inn.

— Det skal nok mye til for å sende en slik melding, og selv om jeg ser på det vi gjør som en liten gest... Det er tydelig at det er mer en en liten gest for mange. Jeg hadde aldri kunnet forestille meg at det var så mange familier som ikke hadde mulighet til å ta med barna på feriet. Omfanget var overveldende, og jeg ble rørt til tårer, sier Bjerke.

— Det ble for mye for meg, da jeg så for meg at det var jeg som måtte fortelle barna at vi ikke hadde råd til å dra på ferie, sier Bjerke.