Mens det i fjor ble registrert 365 nye biler i februar, ble tallet redusert til 346 i år. Den samme trenden gjør seg gjeldende på landsbasis. Også i Lyngdal og Mandal har antall nyregistreringer gått ned i februar i år forhold til i fjor.

Og som vanlig er det Volkswagen og Toyota på de to første plassene i Kristiansand. Volkswagen topper med 57 nyregistreringer mot Toyotas 41. Ett merke skiller seg ut med en sterk økning fra i fjor til i år. Det er BMW som har økt fra 18 solgte biler i fjor til 31 i år og inntar dermed en sterk tredjeplass på registreringsstatistikken, tett fulgt av Skoda med 29 biler og Nissan med 26. Nissan har gjennom et voldsomt Leaf-salg vært helt i teten i Kristiansand over lang tid. Nå ser det kanskje ut til at konkurransen fra andre merker som lanserer elbiler kan kjennes. Så spørs det om den nye Qashqai kan gi et nytt løft for Nissan.

Og som vanlig hevder Skoda seg sterkt i Kristiansand, klart bedre enn på landsbasis. Både Nissan, Skoda, BMW og ikke minst Peugeot har økt salget i forhold til i fjor, BMW desidert mest med over 70 prosent. En prisgunstig kampanje på firehjulstrekk har nok bidratt godt hos BMW samtidig som den nye elbilen har fått en bra mottakelse. Så skal det bli spennende å se hvilken effekt det får at Peugeot 308 er kåret til Årets Bil i Europa 2014. Dette kan gi et ytterligere løft for franskmennene.