Etter at flere britiske medier med The Telegraph i spissen tidligere har meldt om den nye avtalen ble det fredag også offisielt bekreftet av klubben selv.

— Arsenal Holdings bekrefter at Arsenal-manager Arsène Wenger har forlenget sin nåværende kontrakt med Arsenal Football Club, et heleid datterselskap, til ut mai 2017, heter det i en pressemelding fra klubben.

Den nye avtalen skal være verdt rundt 75 millioner i året. Wenger har vært Arsenal-manager siden 1996 og har ledet klubben til tre seriemesterskap, men før FA-cuptriumfen over Hull tidligere i mai hadde det gått ni lange år siden forrige trofé.

— Jeg ønsker å fortsette i klubben og utvikle den videre. Klubben har alltid stolt på meg og vist meg tillit, og vi står foran en svært spennende periode. Vi har en sterk tropp, har stabil økonomi og supportere verden over. Vi ønsker alle mer suksess, sa Wenger til Arsenals hjemmeside.

Franskmannens kontrakt gikk ut etter sesongen, og det var spekulert i om Wenger kunne forlate Arsenal. I tillegg til en meget god lønn, skal Wenger også få én milliard kroner å hente nye spillere for. (©NTB)