ROSKILDE: Det har lenge blitt hvisket i krokene om en mulig konsert med Chili Pepper'ne på Roskilde til sommeren, og i dag slapp festivalledelsen bomben.

Det er ikke første gang gutta spiller på festivalen, og Roskilde er stolte over å kunne ønske dem velkommen nok en gang. Red Hot Chili Peppers har holdt det gående siden de slo gjennom med albumet "Blood Sugar Sex Magik" i 1991, og er fremdeles et av rockens mest sentrale navn.

I over 15 år har de jevnlig sluppet nye plater med kroppslig funkrock og siste album "Stadium Arcadium" kom i 2006. — Å oppleve Red Hot Chili Peppers live er først og fremst å oppleve energien fra Fleas slagbass, Chad Smiths banking på chiligrytene og John Frusciantes mesterlige guitararbeide. Frontfigur Anthony Kiedis er tross bandets snart 25 år på scenen stadig en muskelsvulmende energibombe, så det er garanti for en sterkt krydret musikalsk opplevelse, som nok skal gi bluss i kinnene hos publikum, står det å lese i en pressemelding fra Roskildefestivalen onsdag.

Festivalen vil løpende annonsere flere bandnavn den kommende tiden.

Følg med på www.roskilde-festival.dk