Det er i en undersøkelse foretatt av Opinion for organisasjonen Folk og Forsvar at hele 87 prosent av de spurte er positive til å ha et militært forsvar i Norge. Det er en økning på 4 prosent sammenlignet med fjoråret. Kun 3 prosent er imot et militært forsvar.

Andelen av dem som er positive til å ha et forsvar, har gått opp de siste årene, og det er de som er over 55 år som er mest positive, mens aldersgruppen 25-29 år er mest negative.

Verneplikten har også en solid posisjon i landet. Hele 77 prosent av de spurte ønsker å beholde verneplikten. Også i dette spørsmålet er aldersgruppen over 55 år mest positive, mens blant dem mellom 26 og 29 år har oppslutningen steget med hele 11 prosent fra i fjor, til en oppslutning på 72 prosent.

Kvaliteten på det norske forsvaret har vært oppe til debatt etter at langtidsplanen for Forsvaret ble lagt fram av forsvarsminister Ine Eriksen Søreide (H).

Blant de spurte i meningsmålingen er inntrykket av Forsvarets kvalitet noe svekket sammenlignet med meningsmålingen i fjor. Fire av ti svarer at de har et godt inntrykk, men andelen har sunket fra 46 prosent i fjor til 41 prosent i år. (©NTB)