Tvedestrand-jenta var fredag kveld svært glad over å være en av bare fire gjenværende artister.

— Jeg er kjempeglad! Dette er helt vanvittig, jeg er en av fire, sier hun til Tvedestrandsposten.

Fikk skryt

I kveldens X-Factor-program hyllet deltakerne musikalske legender. Mari Lorentzens (26) fremføring av Queens «The show must go on» høstet godord hos dommer Peter Peters.

— Du er klar over at du er den som ikke kommer mest gjennom til meg, men i dag - så «naila» du den, sa Peters ifølge Tvedestrandsposten.

Mira Craig og og Jan Fredrik Karlsen var også imponert.

— Dette er kanskje det beste du har gjort noen gang til nå, sa Karlsen.

Det mente også Lorentzen selv.

— Jeg er veldig fornøyd og jeg føler dette vokalmessig er det beste jeg har gjort, sier Lorentzen, som også var litt trist på vegne av Tommy Fredvang, som røk ut i kveldens program.

— Men jeg vet at Tommy kommer til å slippe et album, han har allerede låtene ferdig skrevet, det er ikke lenge før vi ser hverandre igjen, sier hun.

Storfavoritten røk ut

Tommy Fredvang har vært en favoritt til å stikke av med seieren i X-Factor, men i kveld var konkurransen over for 27-åringen fra Stavanger.

— Jeg er takknemlig for at jeg har fått være med på et så sinnssykt eventyr som dette her, sa Tommy på Xtra Factor på TV2 Zebra etter utstemmingen.

Tommy sang «Wonderwall» av Oasis, og fikk gode tilbakemeldinger fra dommerne. Han fikk likevel ikke nok stemmer av seerne, og havnet i duell for første gang. Tommy måtte kjempe mot Lise Mæland (20) som har overlevd to dueller tidligere.

I duellen fremførte Lise låten «Won't Go Near You Again» av Unni Wilhelmsen med tårer i øynene og Tommy sang «Look Like Her» av Espen Lind.

UTE: Tommy Fredvang (27) røk ut i kveldens X-Faktor. Foto: Scanpix. Foto: Scanpix

Det er nå kun fire deltakere igjen som kjemper om seieren i X-Factor. Det er Lise Mæland, Mari Lorentzen, Chand Torsvik og gruppen Shackles.

Dette sang finalistene i kveld:

Mari Lorentzen: «Show must go on», Queen

Tommy Fredvang: «Wonderwall», Oasis

Lise Mæland: «Proud Mary», Tina Turner

Chand Torsvik: «Tusen bitar», Bjørn Afzelius

Shackles: «Queen of the Night», Whitney Houston