GJERSTAD: — I dag skal vi ha en stor samvirkeøvelse på Brokelandsheia, med mange involverte. Blant annet skal vi øve på et scenario på E 18, hvor vi trenger litt plass. Av hensyn til sikkerheten vil vi omdirigere sydgående trafikk langs gamleveien, fylkesvei 418, sier overbetjent Rune Lindtveit, som er beredskapsplanlegger i Felles operativ enhet i Agder politidistrikt.

Var stengt i én retning

Klokken 11.35 opplyser Lindtveit at E 18 nå er åpnet for normal trafikk igjen.

— Øvelsen varte litt lengre på E 18 enn det som var planen, på grunn av spillets gang og en beskjeden trafikksituasjon. Nå har vi flyttet øvelsen bort fra E 18, og går i gang med et større scenario som vil involvere flere, sier Lindtveit.

Det ble simulert en trafikkulykke på E 18 tirsdag. Foto: Håkon Repstad

Øvelsen vil involvere politiet, brannvesenet, Sørlandet sykehus, Sivilforsvaret, Fylkesmannen, Gjerstad kommune, Viking Redningstjeneste, Statens vegvesen og studenter ved NLA Mediehøgskolen Gimlekollen.

Ifølge politiets pressemelding er hensikten med øvelsen å trene på samvirke på tvers av etatene.

Har du lest dagens politilogg?

Røykutvikling

— Scenariet som involverer stenging av europaveien vil foregå i én time, men øvelsen fortsetter med andre scenarioer gjennom dagen. Publikum vil merke at dette pågår, blant annet med noe røykutvikling. Det vil være 200-300 involverte i øvelsen, sier Lindtveit.