— Konkurranser er gøy og skaper entusiasme. I dag dyrker vi enere i idretten, men ikke i skolen. Vi ønsker at de som gjør det bra på skolen, skal bli påskjønnet, sier Høyres førstekandidat i Telemark, Torbjørn Røe Isaksen, til Aftenposten.Han får støtte fra partikollega Ine Marie Eriksen Søreide, som leder utdanningskomiteen på Stortinget.

— Tenk hvis dette kan gjøre at heltene i samfunnet blir kunnskapsbærerne og at det å gjøre det bra i matte blir kult, sier hun.

Aftenposten skriver at Høyre-forslaget innebærer utdeling av ferdighetsknapper i gull, sølv og bronse allerede i barneskolen, og at dette skal være etter mønster av idrettsmerkene. Elevene i ungdomsskolen og videregående skal kjempe om diplomer og plass på hederslister som blir hengt opp, skrev avisen videre.

Men Søreide mener Aftenpostens oppslag er unøyaktig.

— Aftenposten har trukket dette forslaget mye lenger enn det vårt forslag er. Vi skal ikke rangere elever fra første klasse, sier hun til NTB.

— Vi vil gjerne se mer konkurranse elevene og klassene imellom, og premier for måloppnåelse, slik det allerede gjøres mange steder i landet. Slik man har svømmeknappen kan man også ha matteknappen og leseknappen, men det er ikke det samme som å rangere elevene, dette har Aftenposten misforstått, sier hun videre. (©NTB)