– Jeg håper vi finner fram til en løsning. Jeg mener det hadde vært viktig for alle de fire partiene, men ikke minst for klimaet, for byene våre og bilistene er det viktig å finne noen gode løsninger, sier statsministeren til pressen etter presentasjonen av havvindprosjektet Hywind Tampen på Ekebergrestauranten i Oslo.

Statsministeren har ikke gitt opp å få til en enighet innad i regjeringen, selv om diskusjonen nå har pågått i ukevis.

– Jeg mener vi har muligheter til å finne fram til gode løsninger og balansepunkter mellom de ulike hensynene. Jeg tenker at det blir litt opp til viljen til alle, sier Solberg.

Hun ønsker ikke å si noe om hvor lang tid det vil ta før regjeringen har en løsning på plass. Statsministeren vil heller ikke si om det blir flere møter mellom partilederne i nær fremtid.

Det er ikke klart hvor stor avstanden er mellom regjeringspartiene og hvor mye som gjenstår før de kan legge fram en løsning på bompengestriden i regjeringen. Onsdag kveld møttes Venstre, KrF og Høyre for å drøfte de siste utspillene. Frp skal ikke ha deltatt.

Det er ikke kjent om det blir et nytt møte mellom partilederne i regjeringspartiene torsdag kveld. KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad har torsdag vært på valgturné på Sørlandet, men han returnerer til Oslo utpå ettermiddagen, opplyser Ropstads statssekretær Julian Farner-Calvert til NTB.