KRISTIANSAND: Start-spillerne landet sent søndag kveld i Oslo. De skulle egentlig landet i Kristiansand søndag kveld, men forsinkelser i Spania gjorde at det i stedet blir busstur hjem til Kristiansand i natt.

Start har lagt ut en melding på Twitter med bilde av laget på Gardermoen.

Fædrelandsvennen var til stede på Kjevik da deler av støtteapparatet landet litt før klokken 23 søndag kveld. Sportslig administrativ leder Atle Roar Håland, fysisk trener Atle Roar Håland og trenerne Mattias Andersson og Andreas Jenssen var noen av få passasjerer på SAS-flyet fra Oslo.

De ønsket ikke å snakke med Fædrelandsvennen.

Start har gitt beskjed om at uttalelser fra klubben skal skje via daglig leder Christopher Langeland, men han har ikke svart Fædrelandsvennens henvendelser.

Til klubbens nettsider sier han følgende:

– Det har vært utfordrende ettersom situasjonen både i Norge, i Spania og i andre land forandrer seg fra dag til dag, og fra time til time. Nå er vi bare veldig glade for at alle er kommet trygt hjem igjen, sier Christopher Langeland.

Start har de siste dagene sittet isolert i Marbella i Spania etter det som ble en meget spesiell treningsleir.

Møter om norsk fotball i morgen

Laget fikk spilt en kamp mot Grorud før det ble satt inn tiltak for å for å unngå kontakt med andre. Torsdag kom nyheten om at Norges Fotballforbund stopper all toppfotball frem til 15 april. Siden da har spillerne ventet på å komme seg hjem.

Nå venter 14 dagers karantene på troppen.

I morgen møtes Norges Fotballforbund og Norsk Toppfotball for å diskutere tiltak for å hjelpe norske toppklubber, som kan gå mot tøffe tider.

– Diskusjonstema nå er hvordan klare å komme seg gjennom krisen og hvilke steiner vi skal snu for å redusere kostnadene. Klubbene er jo både små og store bedrifter, og når inntektene forsvinner så kan kassen bli tom, sa direktør i Norskt Toppfotball, Leif Øverland, til Eurosport tidligere søndag.