LILLESAND: — Eiendommen er for tvangssalg, og fravikelsen er avholdt i dag, bekrefter eiendomsmegler Inger Sædberg Birkenes.

Birkenes var sammen med politiet i dag på hytta til finansakrobaten Christen Ager-Hanssen. For å gjøre opp gammel gjeld, blir Ager-Hanssens hytteperle i Lillesand tvangssolgt.

Byttet lås

Fravikelse innebærer at Ager-Hanssen er kastet ut av eiendommen og at låsene i hytten er blitt skiftet slik at han ikke får tilgang til hytten.

Ager-Hanssen tok Lillesand med storm i 2000 da han lovte en it-satsing i byen til flere hundre millioner kroner og nærmere 100 arbeidsplasser.

Finansakrobaten erklærte seg også som Norges rikeste mann med en formue på 15 milliarder kroner gjennom sitt eierskap i nettselskapet Cognition Ventures. Pengene fordampet derimot da it-boblen brast. Senest i november ble Ager-Hanssens siste prosjekt, Nordic Oil og Nordic Petrol Oil tvangsoppløst etter mangel på revisro.

Ager-Hanssen kjempet lenge for å beholde hytta på Lille Lyngholmen som han kjøpte for 4,7 millioner kroner i 1999. Etter forliket med Haakon Korsgaard i Olympia Holding, måtte Ager-Hanssen finne en kjøper til en gjeldspost på 15 millioner kroner innen 20. november i fjor. Det klarte han ikke.

Stor interesse

Det er meglerhuset Sædberg som skal stå for salget, og Inger Sædberg Birkenes kan forteller at det allerede har vært en rekke henvendelser fra interessante kjøpere som vil sikre seg perlen ytterst i Lillesands skjærgård.

— Vi har hatt mange som har ringt allerede, og bedt om å bli kontaktet når den legges ut. Hytten blir lagt ut for salg i løpet av de nærmeste par ukene. Det må ryddes og vaskes først, forteller Sædberg Birkenes.

Hytten på Lille Lyngholmen er en ren fritidseiendom der det ikke er boplikt.

— Dette er et fantastisk flott sted. Det er virkelig fint der ute. Hytta trenger oppussing, men var en veldig koselig hytte, sier Sædberg Birkenes.

IDYLL: Hytten på Lille Lyngholmen ligger idyllisk til for seg selv. Hytten er malt etter at dette bildet er tatt. Foto: Marianne Gauslaa.

Åtte-ti mill.

— Hva blir prisen?

— Det er ikke vann, strøm eller kloakk på hytten, men den ligger flott til så jeg tror prisen blir mellom åtte og ti millioner kroner, anslår Sædberg Birkenes.

Ager-Hanssen er styreleder i Cogniton Ventures AS, tidligere Cogniton Ventures ASA. Ved forespørsel etter Ager-Hansen der blir NA24 Kristiansand avvist.