I den siste utgaven av Actavisions videospill «Guitar Hero» er en digital utgave av den avdøde Nirvana-vokalisten Kurt Cobain en av attraksjonene. Spillet ble lansert i forrige uke, og den femte utgaven av spillet teller artister som Iron Maiden, Bob Dylan, The Killers, Tom Petty, The White Stripes, Band of Horses, Rammstein og Kings of Leon. Problemet med Kurt Cobains innsats som digital spillfigur var at han ikke bare sang Nirvana-sanger. I spillet synger han blant annet Bon Jovis «You give love a bad name».

Sinte

Da musikkblogger Everett True omtalte dette i sin blogg kritiserte han Cobains enke Courtney Love og tidligere Nirvana-trommeslager Dave Grohl for å ha tillatt det. Bloggen resulterte i en lang utveksling på Twitter, der Courtney Love beskyldte spillprodusenten for avtalebrudd.

– Jeg tror Kurt ville avskydd dette spillet og spesielt denne avataren, skrev hun på Twitter.

Senere skrev hun at det var snakk om et kontraktsbrudd, og at formelle juridiske skritt ville bli tatt. Actavision på sin side hevdet at de har fått fullmakt til å bruke Cobain fra Love.

Fans av Nirvana har vært svært kritiske til bruken av Cobain. Hans tidligere bandkolleger Grohl og Krist Novoselic sendte i etterkant ut en pressemelding der de hevdet at de ikke visste at Cobains bilde skulle brukes på denne måten, og at de var svært skuffet over måten han blir framstilt.

Bon Jovi

Jon Bon Jovi uttaler nå til BBC at han forstår oppstyret.

– Jeg er ikke sikker på at jeg ville ønsket det heller. Å høre en annens stemme komme ut av en tegnefilmversjon av meg? Jeg vet ikke. Det høres en smule anstrengt ut, sier han.

Ifølge BBC endte den siste utgaven av «Guitar Hero» opp på førsteplass på de britiske spillistene i forrige uke. Spillet slo altså ut det mye omtalte «The Beatles: Rock Band».

Everett True postet et klipp fra det nye spiller der Cobain synger Bon Jovi, og klippet er foreløpig sett over 390.000 ganger. Brukerne som har kommentert klippet på YouTube er ikke nådige med bruken av Cobain.

Se klippet her: