ASKØY: – Vi gjennomførte innledende avhør med mannen i natt. Disse fortsetter lørdag, parallelt med at personer i omgangskretsen hans skal avhøres, opplyser politioverbetjent Helge Stave i Hordaland politidistrikt til NTB.

Beslagla kniv

Lørdag fortsetter også kriminalteknikerne sine undersøkelser i den 61 år gamle kvinnens hus.

– Vi mener kvinnen ble drept med kniv, og vi har tatt beslag i minst én kniv fra huset, opplyser Stave. 61-åringen ble funnet død i sin egen bolig, og politiet har så langt ingen grunn til å tro at sønnen bodde sammen med henne.

Stave kan foreløpig ikke si noe om et mulig motiv for drapet eller gå inn på detaljene rundt det som skjedde i huset på Askøy.

– Det gjenstår flere avhør, og vi vil at de som forklarer seg skal kunne gjøre dette på et så fritt grunnlag som mulig. Derfor vil vi ikke uttale oss om 36-åringens forklaring.

Trolig alene

Politiet har tatt ut en foreløpig siktelse på forsettlig drap, og vil i løpet av helgen vurdere om mannen skal fremstilles for varetektsfengsling mandag.

– Min klient har ikke tatt stilling til straffskylden i denne saken. Akkurat nå trenger han ro og legetilsyn, sier advokat Steinar Yndestad, som er oppnevnt som forsvarer for 36-åringen, til BA.no. Advokaten ønsker foreløpig ikke å kommentere saken utover dette.

Politiet opplyser at de fortsetter å ettersøke saken bredt, men at det så langt ikke er noe som tyder på at det er andre involverte. Det er kun 36-åringen som er siktet i saken.

Meldte fra selv

Den 36 år gamle mannen ble pågrepet utenfor morens bolig på Askøy fredag kveld.

– Politiet rykket ut til stedet etter melding fra siktede selv. Vi skred til verket sammen med ambulansetjenesten for å redde liv. Dessverre sto ikke livet til å redde, sier Stave til bt.no.

Kvinnens pårørende tas hånd om av krisehelseteamet i Askøy kommune. (©NTB)