Barnevernet i en kommune i Telemark valgte «av hensyn til sønnen» og for å la det bli «ro rundt familien» å ikke anmelde overgrepet til politiet, skriver Aftenposten.no.— Vi kjente ikke til omfanget da vi tok vår beslutning. Hadde vi visst det vi vet i dag, ville vi anmeldt mannen, sier leder for barnevernstjenesten i Telemark-kommunen til avisa.

Mannen ble i 2004 dømt for sedelighetsforbrytelser mot flere barn. Året etter ble han dømt for minst 100 tilfeller av seksuelle overgrep mot sin egen sønn. Overgrepene skjedde mellom 1999 og 2002 mens sønnen ennå ikke var i skolealder.

— Alle instanser anbefalte oss å ikke anmelde saken, men vi ser i ettertid at det var en gal beslutning og det ville ikke blitt gjort i dag. I dag anmelder vi alle forhold med en gang, sier den nåværende barnevernslederen.

I høst ble mannen anmeldt for seksuelle overgrep mot en gutt i barneskolealder i Oslo. I november reiste han til Gambia, der han denne uka ble pågrepet av gambisk politi. Mannen hadde da seks mindreårige gutter på soverommet. (©NTB)