TV2 beskriver selv serien slik på sine nettsider:

«Generasjon Z er flinkere, mer ambisiøse og mer endringsorienterte enn noen annen generasjon. De har høye forventninger, både til seg selv og omgivelsene. Hva innebærer det av opp- og nedturer? Denne serien tar unges hverdag på alvor, og speiler livet som tenåring i et av verdens rikeste land anno 2018.»

Viser hvordan hun er privat

Ylva Olaisen fra Kristiansand ble et kjent navn i 2016 da hun deltok i sangkonkurransen «The Stream», hvor hun havnet på andreplass. Nå er hun aktuell som en av de sju talentene TV2 følger i en ny dokumentarserie.

– I serien får man se hvordan jeg jobber i studio og når jeg holder konserter. Man får sett meg med familie og venner, når jeg reiser alene på tur eller bare sitter på rommet og spiller inn coverlåter til Instagram, forklarer Olaisen.

– Får vi bli kjent med deg på et mer personlig nivå i serien?

– Ja, absolutt. Det er veldig deilig. Jeg elsker å være meg selv, og vil at folk skal få se flere sider av meg.

Spiller inn ny musikk

«Generasjon Z» er spilt inn på samme måte som flere av TV2 sine dokumentarserier: Et kamerateam filmer enkelte scener, mens de også får utdelt et kamera som de må filme med selv.

– Det har vært veldig spennende. Spesielt å filme selv. Det har vært en utfordring å snakke til kamera, og dra opp kameraet når du er på toget og på gata, forteller hun.

Innspillingen startet før sommeren, og pågår fremdeles. Serien skal sendes i høst.

– Hva er planene dine musikkmessig framover?

– Jeg skriver låter hele tiden, og spiller inn musikk i ulike studioer i København, Stockholm og rundt i Norge. Jeg håper det ikke blir så lenge til neste singel kommer. Det gleder jeg meg til, det kribler i magen og fingrene.

En av de andre unge og lovende vi får følge i dokumentarserien, er influenser Emma Ellingsen (16). Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Store profiler på sosiale medier

Resten av castingen til serien består av seks ungdom, med talenter på veldig ulike områder.

  • Emma Ellingsen (16)

Hun ble kjent etter å ha deltatt i serien «Født i feil kropp», har 227 000 følgere på Instagram og over 222 000 abonnenter på YouTube. Det gjør henne til en av Norges største profiler på sosiale medier.

  • Herman Dahl (16)

I fjor vant han prisen «Årets youtuber» under Gullsnutten. Med nesten 110.000 abonnenter på YouTube, har han en av Norges mest populære kanaler.

  • Anders Eggan (21)

Han er norgesmester i boksing, og jobber i tillegg som modell. I serien følger vi han mens han er skadet.

  • Gina Gylver (17)

Hun er leder i Natur og Ungdom i Oslo, og har vært en miljøforkjemper siden hun var barn.

  • Kevin Haugan (16)

Han jobber som både sanger, danser og skuespiller, og i serien følger vi han mens han gir ut sin første låt.

  • Tina Mondelia (21)

Hun jobber som redaktør i barne- og ungdomsbladet Julia, i tillegg til å gi ut musikk og studere forretningsjus.

LES OGSÅ: