Spa er blant verdens mest berømte baner, og i helgen kjørte norske Roar Lindland fra Lyngdal løp på banen da den franske Carrera Cup-en fungerte som supportløp til 6-timersløpet i World Endurance Championship.

Helgen åpnet imidlertid ikke spesielt godt før lyngdølen. På fredagens kvalifisering førte en førerfeil og en taktikkfeil til at Lindland måtte starte som nummer tre og fem i de to løpene som gikk på fredag og lørdag.

lind2

Heller ikke løpet fredag ettermiddag startet optimalt. En konkurrent snurret foran Lindland tidlig i løpet, og dette førte til at han mistet nesten all fart inn mot den raske Eau Rouge-svingen og tapte flere plasser etter det som i utgangspunktet var en god start. Lyngdølen var nede på en sjetteplass i klassen, men da var det bare å ta opp kampen.

– Jeg er veldig fornøyd med at jeg klarte å kjøre meg opp til en andreplass i klassen og åttendeplass totalt. Mot slutten av løpet slet jeg litt med balansen i bilen og den ble ganske overstyrt i de raske partiene, sier han.

Etter en strålende start på sesongen i Barcelona var fredagen på Spa tøff. Dermed gjaldt det for Lindland å nullstille seg foran lørdagens løp.

lind1

– Lørdag fikk jeg et kanonrace. Jeg kunne kjøre hardt og plukke plasser gjennom løpet. Mot slutten fikk jeg også en god luke til de andre B-førerne, sier Lindland som kjørte inn til klasseseier og sjetteplass totalt.

Etter to løpshelger er lyngdølen klar leder i B-klassen i det franske mesterskapet og ligger på en femteplass av alle førerne.

– Nå har vi fått styrket posisjonen enda mer etter den gode starten i Barcelona, men samtidig har vi fått føle på hvor små marginer det er i denne sporten, sier han.

Neste løp i den franske Carrera Cup-en går av stabelen på Zandvoort-banen i Nederland 25. og 26. Juni, men før den tid skal Roar kjøre flere runder i den internasjonale Porsche Supercup-serien som har sin sesongåpning sammen med Formel 1-løpet i Barcelona kommende helg.

Roar Lindland (38) fra Lyngdal kan se tilbake på en lang karrière som bilsportsutøver. Han startet med bilcross og rallycross, og vant senere Norgescupen i racing. Han har også vunnet Porsche GT Cup i Sverige og kjørt STCC. De siste årene har han kjørt Porsche internasjonalt, og skal i 2016 kjøre både Porsche Mobil 1 Supercup og Porsche Carrera Cup France.

``