Mannen ble muntlig avskjediget med øyeblikkelig virkning i oktober 2000, da det gikk dårlig økonomisk med firmaet. Han møtte på jobb med et brev til styrelederen hvor han skrev at han ikke aksepterte oppsigelsen, og at han ville fortsette til han fikk skriftlig instruks fra styret.

Bedriftseieren kom da og ba mannen forlate bedriftens område umiddelbart. Da han nektet, skrek eieren blant annet «se å komme deg til helvete ut herfra», stengte ham inne på et kontor og presset ham opp mot veggen, noe saksøkeren fant truende og særdeles krenkende. Han ropte ifølge dommen på hjelp, men kollegene trakk seg unna.

I en arbeidsrettssak i Stavanger tingrett ble oppsigelsen kjent ugyldig og mannen tilkjent 350.000 kroner i oppreisning og erstatning.

Saken var så tung for mannen i 50-årene at han i 2006 fikk diagnosen posttraumatisk lidelse. Psykologer har trukket fram at han følte seg innestengt, ikke fikk hjelp, at kollegene forsvant da han ropte og at situasjonen kom fullstendig uventet på ham. Etter elleve år er mannen nå i Jæren tingrett tilkjent drøyt 1,5 millioner kroner i yrkesskadeerstatning fra Gjensidige Forsikring. (©NTB)