OSLO: SidenBreivik ankom Ila landsfengsel i juli, har myndighetene innført et sværtstrengt sikkerhetsregime der han har vært isolert fra andre innsatte. Ingen avde psykiatriske sykehusene i Norge har sikkerhetstiltak som er i nærheten avdet fengselsvesenet har, skriver VG.

Selvikke på Dikemark sykehus i Asker, der noen av de antatt farligste personene iNorge er eller har vært, ansees sikkerheten som god nok til å hindre at Breivikrømmer eller blir forsøkt befridd fra utsiden, skriver avisen.

Dermedskal tanken om å bygge et eget høysikkerhetsopplegg inne på fengselsområdet påIla ha dukket opp som et alternativ.

— Det erriktig at vi ser på en rekke alternativer som kan ivareta både hans sikkerhetog hensynet til samfunnsvernet, sier statssekretær Robin Kåss (Ap) til avisen,selv om han ikke vil bekrefte de spesifikke opplysningene.

Planeneer ukjente for Breiviks forsvarere.

— Vi harikke hørt noe om planene om et enmannssykehus på Ila, og har egentlig ikke noenkommentarer til disse opplysningene, sier advokat Tord Jordet i forsvarerteamettil Geir Lippestad.