Det mener tidligere medspiller i Mandalskameratene, Tor Olve Fagnastøl.

— Selv om han var ung da han kom til oss som 14-åring, turte han å slå seg på brystet og vise at han var noe, sier Fagnastøl.

Tor Olve Fagnastøl
Espen Hægeland
Ingvild Stensland Foto: Roald, Berit
Mons Ivar Mjelde
Ingunn Foss
Norman Udland

Strandberg er kjent for å være en særdeles dårlig taper. Det har Fagnastøl et godt eksempel på.

— 100 prosent fokusert

— Uansett om det var en duell eller en kamp, hatet han å tape. Hvis Stefan taper en duell, så blir han frustrert og irritert. Vinner han en duell, jubler han som har scoret. Da kan du tenke deg hvordan det er når man vinner eller taper kamper, sier den tidligere MK-spilleren, som ble overrasket da Vålerenga hentet 18-åringen i 2008. En annen tidligere MK-spiller, Tom Sagebakken, mener Strandberg er en ny type av midtstoppere.

— Man ser stadig flere spillere i nåtidens fotball som er mer spillende. Stefan er fotballklok, smart, har en god pasningsfot. Det var moro å spille sammen med ham, for han kunne kødde litt når det var rom for det. Men når det gjaldt, var han 100 prosent fokusert, sier Sagebakken.

Han og Fagnastøl er ikke de eneste som overøser Strandberg med lovord før kveldens semifinale.

- Blant Norges beste

Profiler i Lyngdal fotballklubb, der Strandberg startet karrieren, gleder seg over at det er en lokal gutt som er kaptein på U21-landslaget.

— Stefan har gjort det veldig bra, både i Rosenborg og på landslaget. Han er en ledertype med veldig god spilleforståelse. Det er mange av talentspeidernes øyne som er på ham nå, og han fortsetter å imponere. Jeg har alltid hatt troa på ham, sier Lyngdal-spiller Espen Hægeland, med fortid i MK sammen med Stefan Strandberg.

Trener i klubben, Espen Andalsvik, mener Strandberg er et produkt av Lyngdals gode jobb på aldersbestemte lag.

— Stefan er et bevis på at man har gjort mye riktig med talentutvikling her i klubben. Han er jo en av Norges beste forsvarere. Da er det veldig gøy for byen og kommunen at han kommer herfra, sier Andalsvik.

- En moderne midtstopper

Ingvild Stensland, kaptein på det norske kvinnelandslaget, og også hun fra Lyngdal, sier følgende:.

— Han er en moderne midtstopper. Stefan har en god fysikk, god pasningsfot og er flink til å sette i gang angrep bakfra. Han har erfaring fra tida som midtbanespiller, og det nyter han godt av nå, sier Stensland.

Hun synes han har utviklet seg til å bli en god leder.

— Stefan har imponert meg. Han har vært skadet lenge, men kommer tilbake og gjør en flott figur. Han har gjort alt for å komme tilbake. Nå gjør han alt for å vinne hver duell. Det gjenspeiler en god ledertype, sier hun.

- Fandenivoldsk innstilling

Start-trener Mons Ivar Mjelde hadde Strandberg på utlån fra Vålerenga da han var Bryne-trener i 2009. — Stefan har imponert meg. Han har hele tiden vært en vinner, og så er han en klok fotballspiller. Det som har vært utfordringen hans, har vært tempoet og løpskapasiteten. Jeg synes måten han har løst stopperrollen på, har vært glimrende. Som kaptein har han gått foran og vist vei. Han har en fandenivoldsk innstilling, sier Mjelde.

Treneren tror Strandberg kan spille i en større liga enn norsk eliteserie.

Stolt ordfører

At det er en lyngdøl som styrer det norske U21-landslaget, er noe ordfører Ingunn Foss mener hele kommunen kan være stolt av.

— Betydningen av å ha en slik profilert spiller, betyr enormt for de unge håpefulle. Stefan og Ingvild (Stensland, red. anm.) har bevist at selv om man kommer fra en liten kommune, er alt mulig, sier Foss.

Rådmann i Lyngdal, Norman Udland, følger opp.

— U21-gutta har vært veldig flinke og prestert på et høyt nivå. At det i tillegg er en lyngdøl som er kaptein, gjør det ekstra spesielt, sier Udland.