Å gi Snowden asyl i Tyskland er fortsatt ikke aktuelt, sier landets konservative innenriksminister Hans-Peter Friedrich ifølge en melding fra nyhetsbyrået DPA torsdag. Han uttalte seg etter et møte i Forbundsdagens utvalg for kontroll med landets hemmelige tjenester.

Friedrich fikk støtte fra sosialdemokratenes innenrikspolitiske talsmann Thomas Oppermann. — En utspørring av Snowden på tysk område er i øyeblikket ikke aktuelt, sa Oppermann, som tilføyde at en slik løsning i tilfelle først må avklares med USA.

Det radikale miljøvernpartiet De grønnes parlamentariker Hans-Christian Ströbele, som i forrige uke møtte Edward Snowden i Moskva, ser helt annerledes på saken. - Hvis det ikke hadde vært for Snowden, ville statsministerens mobiltelefon fortsatt vært avlyttet, sier Ströbele.

Snowdens advokat har sagt at det ikke er mulig for Snowden å reise til Tyskland. Han kan miste statusen som flyktning og kan pågripes og utleveres til USA, men at tyskerne er velkommen til å Russland for å møte ham.

Det tyske nyhetsmagasinet Der Spiegel avslørte tidligere i høst at den amerikanske etterretningstjenesten NSA hadde avlyttet Tysklands regjeringssjef Angela Merkel. Dette er trolig en av sakene tyskerne nå ønsker å snakke med Edward Snowden om i Moskva. (©NTB)