— Du kan aldri unngå at du noen ganger gjør feil. Det jeg ønsker å bli målt på, er evnen til å innrømme det, stå i det og rydde opp i det, sier Lysbakken til NTB.

Derfor ser han fram til å møte i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité for å forklare seg om den såkalte selvforsvarssaken, der Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet bevilget 154.000 kroner til Jenteforsvaret, som da var en undergruppe av Sosialistisk Ungdom.

— Det gir meg en mulighet til å legge fram saken direkte, i stedet for denne litt kampanjepregede journalistikken som nå dominerer bildet, sier han.

Lysbakken tar avstand fra karakteristikker av saken som politisk korrupsjon.

— Den type begreper har godt av å bli reservert til de debattene der vi trenger det, slik at de ikke mister sin kraft. Dette har kun vært en prosess som har vært for dårlig gjennomført av oss, og der det ble tatt en feil beslutning. Men det er også det denne saken handler om. Jeg tar ansvar for at vi har gjort feil, men karakteristikker om at dette handler om noe annet, tar jeg sterk avstand fra, sier Lysbakken. (©NTB)