Sosialdemokratiske PASOK, som deltar i koalisjonsregjeringen, er blant dem som mener det er på tide med et forbud.

— Gyllent daggry er en kriminell organisasjon, som bør erklæres ulovlig, heter det i en uttalelse fra partiet. Regjeringen, som domineres av høyrepartiet Nytt demokrati, varsler samtidig at det vil skjerpe loven som definerer kriminelle organisasjoner.

Onsdag ble kontorene til partiet til Gyllent daggry gjennomsøkt av politiet. Samme kveld samlet over 5.000 mennesker seg på stedet der Fyssas ble knivdrept tirsdag kveld. Flere av demonstrantene kastet stein og bensinbomber mot politiet, som svarte med tåregass. Gresk politi anklages av venstreradikale for å ha nære forbindelser til Gyllent daggry, som nå er Hellas' tredje største parti.

Den 34 år gamle rapperen, som hadde artistnavnet Killah P, ble knivstukket to ganger i hjertet og brystet i arbeiderklassestrøket Amfiali ved Pireus sør i Aten.

Ifølge flere greske medier skjedde drapet etter en krangel i en kafé der flere personer var samlet for å se en fotballkamp. Den dreptes familie forteller imidlertid at Fyssas og noen få venner ble jaget og lokket inn i en felle av en stor gruppe nynazister på gaten utenfor. (©NTB)