- Jeg har vært i Sirdal en gang tidligere, da jeg var på jakt med familien som liten, sa kronprinsesse Mette-Marit. Foto: Espen Sand
Mette-Marit hadde kledd seg godt i et noe guffent høstvær i Sirdal. Foto: Espen Sand
Landets kommende konge og dronning var imponert over barneskolen i kommunen. Her besøker de en av klassene. Foto: Espen Sand
Etter en drøy times kjøretur fra Flekkefjord kunne kronprinsparet ankomme Sirdal på rød løper. Foto: Espen Sand
Det var folksomt da kronprinsparet kom til Tonstad. Foto: Espen Sand

SIRDAL: — Jeg har vært i Sirdal en gang tidligere, da jeg var påjakt med familien som liten. Jeg vokste opp med mange venner som gikk her påskigymnaset, smilte kronprinsessen.

Kronprinsen var ikke sen med å nevne at han også haddebesøkt kommunen som kanskje er mest kjent for skiskyttere, vakker natur og landetsmestproduserende kraftverk.

— Jeg husker godt et besøk her ved en anledning da jegvar aspirant i sjøforsvaret, sa kronprins Haakon til et samlet norskpressekorps.

Imponert over ung satsing

Kronprinsparets fylkesbesøk startet tirsdag morgen da komsjøveien inn til Flekkefjord brygge. Deretter gikk turen opp til kraftkommunenSirdal, hvor kronprinsparet fikk en omvisning ved Tonstad barneskole, barnehageog videregående skole.

Mette-Marit lot seg imponere over forholdene. — Sirdal viser at de driver godt når man tenker på atårets barnehagekull er rekordstort, og at kommunen opplever lite fraflytting.De satser virkelig på barn og unge. Kraftverkene legger et godt grunnlag forkommunen, mener kronprinsessen.

Lokale bedrifter

— Det er viktig for små kommuner å satse på lokalebedrifter, slik Sirdal har gjort, mente Haakon.

Etter underholdning i kulturhuset gikk turen 700 meterinn i fjellet til Tonstad kraftverk.

Senere i dag skal kronprinsparet videre til Hægebostad,hvor de skal besøke Tingvatn Fornminnepark og Hamran kjøkken ogsnekkerverksted.