Det vakte sterke reaksjoner da bryting i februar ble fratatt sin OL-status av IOK-styret. Bryting er en av de få idrettene på OL-programmet som også var del av antikkens olympiske leker.

Det internasjonale bryteforbundet (FILA) har gjennomgått tøffe reformer. Ledelsen er byttet ut, utøvere og kvinner er sluppet til i ledende verv, og både konkurranseformat og poengsystem er endret for å gjøre sporten mer attraktiv og mindre utsatt for manipulasjon.

Bryting kom med på en liste over idretter som kjempet om den ledige plassen på OL-programmet og kom gjennom nåløyet da finalefeltet på tre idretter ble utpekt. Søndag var det opp til IOK-medlemmene å avgjøre.

— Vi har gjort feil, men vi innrømmet dem og trakk konsekvensene, sa FILA-president Nenad Lalovic under sportens presentasjon før søndagens avstemning i Buenos Aires.

Squash håpet å få OL-status for første gang, mens baseball/softball håpet å komme tilbake på programmet etter noen års fravær, men de var sjanseløse. Bryting fikk 49 stemmer, baseball/softball 24 og squash 22. (©NTB)